вівторок, 20 вересня 2016 06:20

За півтора року об'їздив Україну п'ять разів

Автор: Ярослав Тимчишин
  Голова Аграрної партії Віталій Скоцик підписує книжку ”Як нам жити в епоху змін”. Презентував її у львівському Палаці Потоцьких під час 23-го Форуму видавців
Голова Аграрної партії Віталій Скоцик підписує книжку ”Як нам жити в епоху змін”. Презентував її у львівському Палаці Потоцьких під час 23-го Форуму видавців

— Якою має бути Україна 2035-го? Із цього починається моя книжка. Далі намагався подивитися в наше минуле: що українці дали світу? Ми перші почали не просто збирати урожай, а сіяти його. Ми навчили світ жити демократично. Ким ми були і ким можемо стати в найближчі роки — про це моя книжка, — каже голова Аграрної партії 44-річний Віталій Скоцик.

На Форумі видавців у Львові презентує книжку "Як нам жити в епоху змін".

— П'ять тисяч примірників першого накладу вже майже розійшлися. Скоро в друк піде другий наклад у 10 тисяч. Готується англомовне видання.

На презентацію прийшли прийшли письменники Володимир Лис, Володимир Шовкошитний.

— За півтора року об'їздив Україну п'ять разів. Провів понад 150 форумів. Позавчора був на Одещині, перед тим — на Кіровоградщині, Житомирщині. Коли повертаєшся після зустрічей, починаєш аналізувати, що почув і побачив. Наприкінці 2014-го бачив у очах українців зневіру. Говорили: "Як же так — дві революції, а змін не відбувається". У середині минулого року помітив, що в людей починає з'являтися комплекс меншовартості: "Маємо всі ресурси, багата країна, а ніяк не можемо досягти успіху. Що з нами не так?" Зараз в очах українців — розпач. Тому сів за книжку.

Віталій Скоцик купив на Форумі п'ять книжок. Дві з них — дитячі.

— Не люблю, коли мені радять, що читати. Завжди вибираю сам. Маю потримати в руках, зважити. У мене не постійні книжкові смаки. Можу читати історичну літературу, потім — документалістику, а далі роман про кохання. Коли з родиною заходимо в книгарню, розходимося по різних кутках.

На Форумі побачив багато якісної художньої літератури, проте не кожна книжка українцеві по кишені. "Мудрість Ганді" придбав за 600 гривень, а книгу спогадів Василя Стуса — за 80. За обсягом вони приблизно однакові. Всього на книжки витратив з 1500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «За півтора року об'їздив Україну п'ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути