пʼятниця, 13 січня 2017 05:50

В Україні продовжують працювати прокремлівські телеканали

В Україні продовжують працювати прокремлівські телеканали

— Ручне управління свободою слова неприпустиме. Позбавлення ліцензії каналу "1+1" з політичних мотивів — посягання на одне з головних досягнень сучасної України, — каже філософ Мирослав Попович, 86 ­років.

15 грудня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення одностайно проголосувала за продовження ліцензії для "1+1" на сім років. Але документ не видали. Тому 29 грудня, в останній день дії дозволу на мовлення, на сайті телеканалу розмістили відкритий лист.

"З боку Нацради до каналу "1+1" не було жодних зауважень чи претензій. Тому ми не розуміємо, чому в день припинення дії ліцензії ми все ще перебуваємо перед загрозою відключення чи призначення якогось нового стороннього керівництва", — йдеться у зверненні.

Медіахолдинг "1+1" належить олігарху Ігорю Коломойському, колишньому власнику націоналізованого Приватбанку.

"1+1" мав отримати бланк ліцензії не пізніше, ніж 6 січня 2017 року. Від телевізійників вимагали документальне підтвердження, що їхні власники не змінилися.

— Видачу ліцензії затягували. Але це не якась окрема гра — спецоперація з віджиму або щось подібне. Просто дехто вважав, що націоналізація Приватбанку автоматично дозволяє обговорити і долю "1+1", — каже медіа-експерт Михайло Подоляк, 44 роки. — Передбачалося, що канал може стати предметом обговорення, якщо виявиться занадто велика діра недофінансування в банку.

Кожна сторона вважала по-своєму. А далі — стандартний конфлікт через непорозуміння. Нацрада попросила уточнену інформацію щодо власників. Телеканал занервував. Коломойський відійшов трохи вбік і помовчав. Ніби він взагалі тут ні до чого. Але щоб скандал на розростався, Нацрада відклала справу.

"1+1" підтримала парламентська фракція "Народний фронт", незважаючи на багаторазову критику з боку телеканалу.

— В умовах гібридної війни блокувати канал, який розвінчує міфи російської пропаганди й веде інформаційну політику на захист національних інтересів — безвідповідально. Це при тому, що в Україні продовжують працювати прокремлівські телеканали. Їхня діяльність має стати предметом пильної уваги Нацради та СБУ, — каже 42-річний Арсеній Яценюк, лідер "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «В Україні продовжують працювати прокремлівські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути