понеділок, 08 лютого 2010 18:49

Михайла Пореченкова спустили в соляну шахту

Автор: фото з сайта www.intelligent.lv.ru
  Російські актори Костянтин Хабенський, Михайло Трухін і Михайло Пореченков  у спектаклі  ”Гамлет” на сцені столичного театру імені Лесі Українки грають Клавдія, Гамлета і Полонія
Російські актори Костянтин Хабенський, Михайло Трухін і Михайло Пореченков у спектаклі ”Гамлет” на сцені столичного театру імені Лесі Українки грають Клавдія, Гамлета і Полонія

3 і 4 лютого у столичному театрі ім. Лесі Українки гастролював російський МХАТ. Ставили шекспірівську трагедію "Гамлет" режисера Юрія Бутусова. Принца данського в ній грає зірка серіалу "Менти" 38-річний Михайло Трухін. Клавдій — його ровесник Костянтин Хабенський, Полоній —Михайло Пореченков, 41 рік.

— Дайте пройти, — огрядна жінка ліктями розштовхує операторів. Понад сотня людей чекають акторів у столичному готелі "Прем"єр Палас".

— Куди ти лізеш? — обурюється оператор каналу "1+1". — Самі на головах одне в одного стоїмо. Не пустимо!

— Что значит, не пустите? — кричить вона. — Я замдиректора МХАТа. Сейчас прекращу это безобразие и выгоню всех к черту.

У Костянтина Хабенського під очима мішки. Літак з артистами прилетів опівночі. Працівники аеропорту Бориспіль усю ніч чистили віп-термінал від снігу. Розказує, що в театральних постановках відпочиває від зйомок. Цього року вийде фільм за його участю "Колотілов", наступного — "Біла гвардія". Чекає і на продовження трилогії "Особливо небезпечний" режисера Тимура Бекмамбетова. Його партнеркою в цій картині стала голлівудська актриса Анджеліна Джолі, 34 роки. В одному з епізодів вона робить йому штучне дихання.

— Хабенський такий зая, — ховає погляд 23-річна киянка Олена. Вона прийшла однією з перших. Тримає букет білих троянд, замотаних у газету. — Так чекала цього дня! Навіть сукню купила. Квиток у мене найдорожчий — 3 тисячі гривень. Батьки подарували. Два тижні тому в мене був день народження.

Працівниці театру пропонують програмки за 40 грн. Біля інших дверей їх роздають безкоштовно. У партері сидять актори Ольга Сумська, Володимир Горянський, телеведуча Наталя Розинська. Після антракту Сумська й Горянський до зали не повертаються.

МХАТівська постановка "Гамлета" — одна з найдорожчих у Росії. Кажуть, обійшлася в кількасот тисяч доларів. У спектаклі великі декорації, сотня костюмів із дорогих тканин, антикварний посуд. Скільки отримують актори — директор не говорить. Але переконує, що за такі гроші в Москві важко прожити.

— Я не в захваті від спектаклю, — каже Борис Куріцин, завідувач літчастини Театру російської драми. — Гамлет у ньому відходить на 25-й план. Мені більше подобалася стара постановка Юрія Любимова в Театрі на Таганці. Принцем данським у ній був Володимир Висоцький, а Гертрудою — Алла Демидова.

7 і 8 лютого виставу зіграли в Донецьку. Московським акторам показали стадіон "Донбас Арена". Вони спустилися в соляну шахту. Торік у ній, на глибині 300 м, лікувалася співачка Алла Пугачова. Хотіла позбутися мігрені.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Пореченкова спустили в соляну шахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути