четвер, 14 липня 2011 00:30

Максим Кідрук утік від коханої до піраній

Автор: фото з сайта www.kidruk.com
  Письменник і мандрівник Максим Кідрук під час полювання на піраній у Бразилії, в області Пантанал. Його нова книжка називається ”Любов і піраньї”
Письменник і мандрівник Максим Кідрук під час полювання на піраній у Бразилії, в області Пантанал. Його нова книжка називається ”Любов і піраньї”

Письменник Максим Кідрук, 27 років, дописав роман "Любов і піраньї" про пригоди в Бразилії. Нові твори цього року планують видати також Павло Вольвач і Галина Вдовиченко. Більшість новинок презентуватимуть на щорічному Львівському форумі видавців у вересні.

— 2009-го посварився зі своєю дівчиною, — каже Кідрук. — Добре обмили це діло з другом і вирішили подорожувати Бразилією. Через тиждень із дівчиною помирився, пообіцяв їй не їхати. А за кілька хвилин дзвонить друг: "Чувак, я купив квитки". Звідси й назва — "Любов і піраньї".

До кінця року Кідрук планує закінчити ще одну книжку.

— Це буде техно-трилер. Батько цього жанру — американець Майкл Крайтон, який написав "Парк юрського періоду". Зараз ця ніша в літературі порожня. Техно-роман — це жанр, в якому події розкручуються навколо реальної наукової проблеми. Читач має зрозуміти, що це серйозна книжка, а не якась стрілялка. Мене консультують три науковці: кандидат наук із хімії, психолог і програміст, який розробляв систему штучного інтелекту. Події роману відбуваються в Україні, Іспанії та чилійській пустелі Атакама.

Письменник Павло Вольвач, 47 років, підготував дві книжки. Збірку власної поезії "Судинна пошта" та переклад віршів білоруса Уладзіміра Нєкляєва.

— Уладзімір — один із кращих сучасних білоруських поетів, — каже Вольвач. — Ми із Тарасом Федюком зробили переклад його віршів. Популярності Нєкляєву додала участь у президентських виборах торік, після якої його арештували. Нещодавно випустили, але він лишається засудженим до двох років із відтермінуванням. Запросили Нєкляєва на форум видавців, але чи дозволять йому приїхати — невідомо. За рішенням суду йому заборонено відповідати на телефонні дзвінки, підходити до комп'ютера. На мої листи відповіла його дружина.

42-річна Галина Вдовиченко готує до друку роман про закохану письменницю.

— Роман дописала кілька днів тому. Письменниця, яка кілька років нічого не пише, отримує у спадок від незнайомої людини будинок у Львові, — розповідає Вдовиченко. — У цьому домі опиняються ще четверо: її товаришка, дівчина-підліток, дід і чоловік Гордій. В останнього закохуються всі жінки. Дідові готують документи в будинок для літніх, а поки що він не має куди подітися. Роман про пошуки духовного дому.

Також Вдовиченко готує другу частину дитячої повісті "Мишкові миші".

Зараз ви читаєте новину «Максим Кідрук утік від коханої до піраній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути