пʼятниця, 28 жовтня 2016 00:10

Корейський рибалка мріє повернутися на комуністичну батьківщину

Автор: ФОТО З САЙТА www.kinopoisk.ru
  Південнокорейський актор 36-річний Рю Син-бом у фільмі ”Сітка” зіграв рибалку на ім’я Нам, якого звинувачують у шпигунстві
Південнокорейський актор 36-річний Рю Син-бом у фільмі ”Сітка” зіграв рибалку на ім’я Нам, якого звинувачують у шпигунстві

Рибалка з тоталітарної Північної Кореї пристав до південнокорейського берега. Вимушений це зробити, бо сітка заплуталась у двигуні човна. Спецслужби сусідньої країни сприйняли чоловіка за комуністичного шпигуна. Жорстко допитали, щоб вибити зізнання.

Героя фільму "Сітка" південнокорейського режисера 55-річного Кім Кі Дука звати Нам. Він мріє повернутися до дружини і маленької доньки. Вони не виживуть без годувальника. Нама пообіцяли відпустити, якщо він зізнається в тому, чого не робив.

— У фільмі багато жорстокості. Режисер — насамперед автор, а не виробник касового кіно. Тому часто знімає недорогі стрічки за мінімуму декорацій, акторів, графіки, — розповідає кінокритик Антон Філатов, 27 ­років.

— "Сітка" показує людину з народу, яка не вписана ні в яку систему. Нам живе своєю сім'єю і справою. Він чужий і в капіталізмі, і в комунізмі. Це подано і розказано дуже зворушливо. Але у фільмі багато фальші, сценарій непродуманий. Бо північно- і південнокорейські спецслужби працюють набагато жорсткіше. Тому ситуація, коли рибалка зник із поля зору служб безпеки — награна. Режисер робив ставку на переживання. Типажі дуже точно підібрані. Знайти хороших акторів — нелегке завдання. А в цьому фільмі вони майже ідеальні. По обличчях героїв добре прочитується, хто вовк по життю, хто покірний служник, а хто чиновник, що сліпо виконує накази згори.

Попри деяку наївність фільму, Кім Кі Дук зробив цікаве кіно. Головного героя через безглузду дрібницю знищує державна машина. Рибацька сітка у двигуні човна — це уособлення системи, в якій заплутався Нам і яка його згубила.

Українська прем'єра картини "Сітка" відбулася на 46-му Міжнародному кінофестивалі "Молодість". Він триває в Києві до 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Корейський рибалка мріє повернутися на комуністичну батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути