вівторок, 29 липня 2014 19:00

Закуска з пряної форелі смакує з картопляним пюре

Закуска з пряної форелі смакує з картопляним пюре

"У нас в родині всі дуже люблять різноманітну рибу, і часто просять мене приготувати з неї щось новеньке, - розповідає киянка Валентина Реброва, - Найкорисніша, звісно, риба морська. Вже готували безліч страв із сьомги, тріски, скумбрії. І смажила, і запікала з овочами, подавала до картопляного пюре. А от закуски рибної ще не готувала. На вихідних приготувала прекрасну закуску з форелі, моєї улюбленої риби. Для цього купила рибу не заморожену, а охолоджену. Закуска сподобалася і дітям, і чоловіку. Раджу робити таку і до буденного, і до святкового стола".

Інгредієнти:

 - одна форель середнього розміру, вагою близько 800 г.

 - 2 ч. ложки цукру

 - 1 ст. ложка крупної морської солі

 - 1 ч. ложка коньяку

 - гілка кропу або петрушки

 - чорний мелений перець та будь-яка приправа за смаком

Приготування:

Форель ретельно промивають, зрізають голову, хвіст і плавники. Гострим ножем розрізають рибину на дві половини уздовж. Після цього відділяють хребет і виймають кісточки. "Можна робити це спеціальним пінцетом для видалення кісточок, тоді це займає значно менше часу", - радить Валентина. Рівномірно посипає рибу цукром і сіллю. Обидві половинки форелі злегка збризкують коньяком. На одну половинку кладуть кріп або петрушку, іншою половинкою накривають. Рибу перекладають в окрему посудину, накривають харчовою плівкою. В такому вигляді лишають в холодильнику на добу. Риба вбере аромати і стане м'якшою. Наступного дня її перчать і відразу ставлять на стіл до основних страв. Рибну закуску їдять, щедро поливши лимонним соком і прикрасивши французькою гірчицею. За словами Валентини, найбільше смакує така закуска з картопляним пюре.

Зараз ви читаєте новину «Закуска з пряної форелі смакує з картопляним пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути