"У нас в родині всі дуже люблять різноманітну рибу, і часто просять мене приготувати з неї щось новеньке, - розповідає киянка Валентина Реброва, - Найкорисніша, звісно, риба морська. Вже готували безліч страв із сьомги, тріски, скумбрії. І смажила, і запікала з овочами, подавала до картопляного пюре. А от закуски рибної ще не готувала. На вихідних приготувала прекрасну закуску з форелі, моєї улюбленої риби. Для цього купила рибу не заморожену, а охолоджену. Закуска сподобалася і дітям, і чоловіку. Раджу робити таку і до буденного, і до святкового стола".
Інгредієнти:
- одна форель середнього розміру, вагою близько 800 г.
- 2 ч. ложки цукру
- 1 ст. ложка крупної морської солі
- 1 ч. ложка коньяку
- гілка кропу або петрушки
- чорний мелений перець та будь-яка приправа за смаком
Приготування:
Форель ретельно промивають, зрізають голову, хвіст і плавники. Гострим ножем розрізають рибину на дві половини уздовж. Після цього відділяють хребет і виймають кісточки. "Можна робити це спеціальним пінцетом для видалення кісточок, тоді це займає значно менше часу", - радить Валентина. Рівномірно посипає рибу цукром і сіллю. Обидві половинки форелі злегка збризкують коньяком. На одну половинку кладуть кріп або петрушку, іншою половинкою накривають. Рибу перекладають в окрему посудину, накривають харчовою плівкою. В такому вигляді лишають в холодильнику на добу. Риба вбере аромати і стане м'якшою. Наступного дня її перчать і відразу ставлять на стіл до основних страв. Рибну закуску їдять, щедро поливши лимонним соком і прикрасивши французькою гірчицею. За словами Валентини, найбільше смакує така закуска з картопляним пюре.
Коментарі
2