" Як починалися огірки, чоловік купив і заквасив чотири банки. Брали їсти до всього, але ж воно приїдається. Переглядала свою стару кулінарну книгу і натрапила на рецепт фаршированих солоних огірків. Поставилась до нього спочатку неохоче, але рішилась. Зготувала на вечерю і всі домашні були задоволені — сподобалось, - каже 29-річна вінничанка Олександра Даценко, - Страва має оригінальний трішки гострий смак. Готую її тепер щотижня".
Інгредієнти:
- огірки солоні — 12 шт
- бульйон м'ясний — 2/3 скл.
- фарш м'ясний — 300 г
- крохмаль кукурудзяний — 2 ч. ложки
- помідори — 2 шт.
- часник подрібнений — 1 ст. ложка
- сир твердий тертий — 1/2 скл.
- масло вершкове — 4 ст. ложки
- перець чорний мелений, сіль
Приготування:
У невеличку каструлю налити бульйон і поставити на газ. Додати часник і мелений перець. Коли закипить, занурити туди ж огірки розрізані на дві половини. За кілька хвилин вони розм'якнуть. Треба витягнути, охолодити і вичистити ложкою серцевину.
У бульйон, який залишився, треба вилити розведений у стакані води крохмаль. Варити до загущення. Одночасно, розтопити на сковорідці масло і протягом 5 хвилин підсмажити фарш. Потім додати бульйон з крохмалем і зняти з вогню. Перемішати із нарізаними кубиками помідорами, дрібкою солі та перцю.
Заповнити фаршем половинки огірків. Викласти на деко змащене маслом і посипати тертим сиром. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин.
Коментарі