Шпинат восени ще можна знайти на місцевих ринках або в супермаркеті. Пізніше шпинат купують замороженим. Про це для Gazeta.ua розповіла Світлана Літовченко, кухар столичного ресторану "Silvio D'Italiа".
"Шпинат у нас їдять не так часто, як, скажімо, в Італії. Там це звична страва до вечері поряд із пастою і піцою. Втім, італійці їдять шпинат будь-коли протягом дня. Це і самостійна страва, і додатковий гарнір. Його також часто беруть у якості начинки до равіолі", - розповідає кухар.
Пропонує приготувати вдома шпинат з цибулею і вершками — ніжну і легку страву до обіду або вечері.
Інгредієнти:
- одна середня цибулина
- 2 чайні ложки рослинної олії
- чайна ложка вершкового масла
- 130-140 грамів свіжого шпинату
- 15 грамів білого сухого вина
- сіль та чорний мелений перець за смаком
- 80 грамів кулінарних вершків 30% жирності
Подача:
- столова ложка тертого пармезану
- дві тонкі дольки лимону
- свіжий базилік
Спосіб приготування:
Цибулю почистити й нарізати тонкими напівкільцями по 0,1 сантиметра кожне. Підігріти сковорідку з сумішшю вершкового масла і рослинної олії. Коли масло почне розтоплюватися, покласти на сковорідку цибулю. Підсмажити, доки стане золотавого кольору.
Промити, ретельно перебрати і обсушити шпинат. Додати його до цибулі і трохи зменшити вогонь. Помішуючи, обсмажувати шпинат із цибулею 3-4 секунди.
Після цього влити до них вершки і вино, довести до кипіння. Заправити сіллю та чорним меленим перцем.
Викласти на тарілку й посипати тертим Пармезаном. До подачі прикрасити страву двома тонкими кільцями лимону і свіжим базиліком.
Коментарі