З чорниць можна не тільки готувати десерти чи пекти пироги. Дуже смачно поєднувати її в салаті з кукурудзою. Завдяки їй та сиру фета страва стала поживною. Чорниця з нектарином робить закуску соковитою, а м'ята - ароматною.
Інгредієнти:
1 склянка коричневого рису
2 качана кукурудзи
3-4 стебла молодого часнику
1 нектарин
1 склянка чорниці
2 гілочки базиліка (розібрати на листочки)
2 гілочки м'яти
Для мигдальної фети:
1 склянки мигдалю (попередньо замочити на 1 годину)
1/4 склянки лимонного соку
3 ст. л оливкової олії
1 ч. л солі
1/2 ч.л пасти місо
1/3 склянки води
Для заправки:
2 ст. л. яблучного оцту
1 ст. л. кленового сиропу
1 ч. л гірчиці зернистої
¼ склянки оливкової олії
сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
Для фети обсушити мигдаль і подрібнити в блендері. Додати лимонний сік, олію, пасту місо, сіль, перець і воду.
Ще раз все перемішати в блендері. Маса повинна стати однорідної консистенції.
Перекласти масу в невелику миску і накрити харчовою плівкою. Поставити її в холодильник на 2 години.
Розігріти духовку до 100 градусів. Застелити деко пергаментним папером.
Викласти масу на деко і акуратно розрівняти рівномірним шаром лопаткою.
Випікати в духовці 35 хвилин до легкого рум'янцю. Готову "фету" поставити охолоджуватися в холодильник.
Тим часом приготувати заправку для салату. У невеликій мисці змішати яблучний оцет, кленовий сироп, гірчицю, оливкову олію, сіль і перець.
Ретельно збити, щоб всі інгредієнти як слід змішалися. Відставити заправку в сторону.
Зварити рис і перекласти в миску. Вилити 1/2 заправки зверху і перемішати.
Розігріти сковороду на середньому вогні і викласти на неї качани кукурудзи і стебла молодого часнику. Готувати овочі до м'якого стану, постійно перевертаючи. Перекласти їх на дошку.
Акуратно зрізати з качана пластинами кукурудзяні зерна. Додати їх і стебла часнику в миску до рису.
Покласти нарізаний тонкими скибочками нектарин, чорницю, листочки базиліку і подрібнену м'яту. Зверху полити соусом.
Читайте також: 3 курячі салати зі свіжими овочами з різних країн світу
Приправити за смаком сіллю і перцем. Акуратно перемішати салат, щоб зберегти пластинки кукурудзяних зерен.
Дістати запечену миндальную фету з холодильника. Чайною ложкою зробити велику крихту і посипати нею салат.
Подавайте відразу ж.
Коментарі