Кухар столичного ресторану "Сільвіо Де Італія" Дмитро Свириденко радить врізноманітнити літнє меню і приготувати вдома ароматну піцу. Затрати на продукти — мінімальні, та й готувати піцу можна з найрізноманітнішими добавками: помідорами, ананасами, анчоусами або філе будь-якої риби. Сьогодні кухар розповідає, як зробити вдома піцу з гірчицею, руколою і курячим філе.
Тісто:
- 100 мл води
- 0,5 чайної ложки солі
- 10 г. сухих дріжджів
- склянка пшеничного борошна
- 0,5 чайної ложки ложки оливкової олії.
У воді розбавляють сіль і дріжджі. Всипають і ретельно розмішують борошно і олію. Тісто вимішують протягом десяти хвилин, тоді виліплюють з нього великий шматок і ставлять на тридцять-сорок хвилин в тепле місце, аби дійшло. Після цього тісто кладуть на стіл, злегка посипаний борошном, розкручують у формі плаского кола. Щоб корж став тоншим, його можна кілька разів попідкидати в повітря. Аби додати м'якості, тісто поливають кількома столовими ложками жирних вершків. Їх рівномірно розмазують по всій поверхні. Це — основа, до якої можна підбирати будь-яку начинку.
Начинка:
- 150 грамів твердого сиру
- 5 шматків маринованого в соєвому соусі філе курки
- 1 помідор або 5 шматків ананасу (один з двох компонентів на вибір)
- листя свіжої руколи
- дві чайні ложки гірчиці з насінням
- сіль і мелений перець за смаком
По поверхні политого вершками тіста Дмитро розсипає натертий сир. Викладає філе курки і ананаси. У "Сільвіо Де Італія" піцу готують у спеціальній великій печі, розігрітій до 400 градусів. Час приготування займає усього три хвилини. В домашніх умовах духовку треба розігріти до 250 градусів і готувати піцу близько шести-семи хвилин. Іноді трохи довше, залежно від товщини тіста.
Готову гарячу піцу Дмитро приправляє гірчицею і листям свіжої руколи. Радить не різати зелень ножем, а замість цього подрібнити руками, інакше ніжна й тонка рукола швидко темнішає від металевого леза. Подає піцу на стіл, поставивши поряд сіль та перець, а також оливкову олію. Нею можна щедро приправляти піцу і починати їсти швидше, доки гаряча.
Коментарі