вівторок, 29 липня 2014 18:10

Запашну піцу з курячим філе і сиром приправляють гірчицею
12

Кухар столичного ресторану "Сільвіо Де Італія" Дмитро Свириденко радить врізноманітнити літнє меню і приготувати вдома ароматну піцу. Затрати на продукти — мінімальні, та й готувати піцу можна з найрізноманітнішими добавками: помідорами, ананасами, анчоусами або філе будь-якої риби. Сьогодні кухар розповідає, як зробити вдома піцу з гірчицею, руколою і курячим філе.

Тісто:

 - 100 мл води

 - 0,5 чайної ложки солі

 - 10 г. сухих дріжджів

 - склянка пшеничного борошна

 - 0,5 чайної ложки ложки оливкової олії.

У воді розбавляють сіль і дріжджі. Всипають і ретельно розмішують борошно і олію. Тісто вимішують протягом десяти хвилин, тоді виліплюють з нього великий шматок і ставлять на тридцять-сорок хвилин в тепле місце, аби дійшло. Після цього тісто кладуть на стіл, злегка посипаний борошном, розкручують у формі плаского кола. Щоб корж став тоншим, його можна кілька разів попідкидати в повітря. Аби додати м'якості, тісто поливають кількома столовими ложками жирних вершків. Їх рівномірно розмазують по всій поверхні. Це — основа, до якої можна підбирати будь-яку начинку.

Начинка:

 - 150 грамів твердого сиру

 - 5 шматків маринованого в соєвому соусі філе курки

 - 1 помідор або 5 шматків ананасу (один з двох компонентів на вибір)

 - листя свіжої руколи

 - дві чайні ложки гірчиці з насінням

 - сіль і мелений перець за смаком

По поверхні политого вершками тіста Дмитро розсипає натертий сир. Викладає філе курки і ананаси. У "Сільвіо Де Італія" піцу готують у спеціальній великій печі, розігрітій до 400 градусів. Час приготування займає усього три хвилини. В домашніх умовах духовку треба розігріти до 250 градусів і готувати піцу близько шести-семи хвилин. Іноді трохи довше, залежно від товщини тіста.

Готову гарячу піцу Дмитро приправляє гірчицею і листям свіжої руколи. Радить не різати зелень ножем, а замість цього подрібнити руками, інакше ніжна й тонка рукола швидко темнішає від металевого леза. Подає піцу на стіл, поставивши поряд сіль та перець, а також оливкову олію. Нею можна щедро приправляти піцу і починати їсти швидше, доки гаряча.

Зараз ви читаєте новину «Запашну піцу з курячим філе і сиром приправляють гірчицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути