Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2013 11:33

Десерти на багатті роблять із зефіру

Десерти на багатті роблять із зефіру
Фото: yeti-club.org

Після шашликів на прогорівшому багатті можна приготувати десерти. Вони готуються за кілька хвилин. Найшвидше - зефір на шампурах.

"Найкраще білий ванільний зефір. Неглазурований, бо шоколад розтає й скапує",- розказує шеф-кухар ресторану "Авто-Гриль Мисливець" у селі Буча під Києвом Олександр Сахарук, 28 років.

Зефір нанизують на шампур або зачищений від кори сирий прутик. Сухий може зламатись, перегоріти. Кору знімають, щоб патик був гладенький і не пускав сік деревини на їжу.

Тримають над гарячим жаром, поки зефір не стане кремового відтінку.

"Зефір- це білок збитий з цукром. Якщо його розігріти над жаром, смак посилюється, зверху утворюється хрустка шкірка. Правильно запечений зефір зверху буде гарячий, а в середині ледь теплий".

На багатті до солодкого столу дітям можна приготувати фрукти. Олександр Сахарук радить брати тверді види - яблука, груші, банани. Влітку можуть бути сливи. Ріжуть шматками, настромляють на шампур й посипають цукром. Він чіпляється до свіже накраяних фруктів. На жару тане. Фрукти виходять припечені й наче облиті густою карамеллю. Можна посипати меленою корицею.

Зараз ви читаєте новину «Десерти на багатті роблять із зефіру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути