вівторок, 08 липня 2014 19:04

Чай пуер вживають як енергетик

Чай пуер вживають як енергетик

Чай пуер в Китаї називають "ліками проти 100 хвороб". Любитель цього напою Сергій Митянський розповів Gazeta.ua як правильно купувати, заварювати і пити пуер.

- Я почув про цей чай у пісні. Співалося, що пуер класна штука, бадьорить. Мені стало цікаво, поліз у інтернет, начитався про це. Коли ти злий, чай тебе заспокоїть, коли ти добрий, гармонізує сприйняття. Можна погратися з відчуттями, але "плющити", як дехто очікує, не буде, - пояснює Сергій.

Анна Андрущенко, працівник чайного дому, розповідає, що пуер готують, десятиліттями тримаючи в земляній ямі і сприскуючи водою. Таким чином чай набуває земляного духу. Саме енергія землі, згідно чайних трактатів, гармонізує, тобто вирівнює людське сприйняття.

Пуер – дуже м'який чай. Заварювати його треба за температури 100°. Напій знижує вагу, містить багато таніну, який прискорює метаболізм, та пектину, який розщеплює жири. Також чай корисний для хворих діабетом, - розповідає Анна Андрущенко.

Пуер все ж не варто пити в ряді випадків: це вагітність і годування груддю, хвороби шлунку, гіпертонія та атеросклероз, оскільки цей чай підвищує тиск, хвороби нирок, особливо сечокам'яна хвороба. Не рекомендовано також вживати чай дітям. Не можна також пити напій, якщо у вас підвищена температура. Також не рекомендується вживати його на пустий шлунок, оскільки він може викликати різь у животі, печію і голод. Пуер не можна робити надто міцним, достатньо 1-1,5 ч.л. на 150-200 мл води. Якщо зробити його міцнішим, то може настати "чайне оп'яніння" - стан затуманеної свідомості.

- Зараз пуер став популярний серед молоді, іноді його п'ють, не задумуючись, настільки він підходить для стану здоров'я і душі, "підсідаючи" на гармонізуючу дію пуеру. Цього робити не слід, звикнути можна до чого завгодно, до кави, пуеру чи навіть білого чаю, але треба вживати напої, які на вас діють, осмислено, розуміючи, якою саме буде ця дія, - каже Анна.

При тривалому вживанні пуер очищує організм від шлаків, знижує рівень холестерину, нормалізує обмін речовин.

- Існує білий, зелений і чорний пуер. Мені найбільше подобається чорний. Після того, як почав вживати пуер, покращилося самопочуття, я схуд. У мами після вживання пуера пройшли головні болі. Раніше я вживав цей чай щодня, тепер вживаю двічі на тиждень. Не те, щоб я вже напився цього чаю і більше не хочеться, просто від процесу заварювання і вживання я відчуваю насолоду, і просто не хочу пересититися цими відчуттями. Раніше купував усіх видів пуеру потроху. На жаль, мої запаси скінчуються, треба поповнити, - розповідає Сергій.

Цей чай може мати різний вік та спосіб пресування, в результаті відрізняється і ціна.

- Чай досить недешевий, мені він обходиться десь у 150 гривень на місяць. Є різні категорії чаю за формою зберігання, тобто пресовані чи непресовані, а також за вагою. Наприклад, "ластівчині гнізда", це чай пресований у формі гнізд ластівки. Його купувати невигідно, оскільки він дорогий та легкий. Є більші "блінчики" пресованого чаю, по 200 грамів. Раджу купувати чай по 357 грамів – вистачить надовго. Мені вистачало десь на півтора-два місяці, але має значення, як часто ви п'єте цей чай, - інструктує Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Чай пуер вживають як енергетик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути