четвер, 28 жовтня 2010 18:58

Юрій Руссу: "Високотехнологічні машинобудування та сільське господарство — майбутнє Черкащини"

Голова Черкаської обласної організації політичної партії "УДАР" Віталія Кличка про...


Потенціал Черкащини

— Для стабільного розвитку успішної держави не вистачає єдності регіонів. Щоб назавжди зникли міжрегіональні соціально-економічні чвари між Східною, Західною, Центральною та Південною Україною, потрібно створити максимально сприятливі умови для розкриття економічного потенціалу кожного регіону. Це дозволить охопити всі галузі економіки і створити найсприятливіші умови для запровадження нових технологій і можливості вдосконалюватися. Зрозуміло, що на Черкащині варто розвивати аграрний і машинобудівний напрями. Програмний розвиток за підтримки держави дозволить Україні мати високотехнологічне сільське господарство та машинобудування, до того ж наукомістке. Окрім того, на Черкащині можливо модернізувати виробництво побутової та електронної техніки.


Приватну власність

— Тривалий час правила користування приватною власністю були на рівні декларацій. Напевно, вже достатньо слів і варто починати діяти. Землю, як одне з головних національних багатств України, дозволити включити в сучасну модель ринкового розвитку. Для відродження неефективних і збиткових підприємств треба забезпечити їхню повну приватизацію. Потенційний власник має запропонувати економічно обґрунтований проект розвитку виробництва. Приватна власність — основа розвитку суспільства.


Якість соціальних послуг

— Соціальні видатки є інвестиціями в розвиток людського капіталу. Щоб покращити соціальну сферу, для початку потрібно максимально спростити механізми отримання пільг. Основний тягар у встановленні та оформленні права на отримання пільг має лягати на соціальні служби, а не на отримувача. Це дозволить уникнути черг, що призводять до знервованості, та покращити ставлення до влади, яка піклується про свій народ. Вважаю, що в найближчі роки потрібно завершити пенсійну реформу, оскільки більшість громадян пенсійного та передпенсійного віку перебувають у невизначеності.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Руссу: "Високотехнологічні машинобудування та сільське господарство — майбутнє Черкащини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути