понеділок, 16 квітня 2012 00:00

У Черкаському політехнічному технікумі навчаються півтори тисячі студентів

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Школярі та їхні батьки роздивляються виставку технічної та художньої творчості студентів Черкаського політехнічного технікуму у день відкритих дверей
Школярі та їхні батьки роздивляються виставку технічної та художньої творчості студентів Черкаського політехнічного технікуму у день відкритих дверей

7 квітня в Черкаському політехнічному технікумі відбувся день відкритих дверей. Дізнатися про навчальний заклад та умови навчання прийшли близько 200 випускників шкіл.

З 9.00 на першому поверсі одного з корпусів працює виставка технічної та художньої творчості студентів. 14-річна Марина Андрусь із однокласницею Надією Мірошник із Чапаєвки Золотоніського району розглядають намальовані олівцем портрети президентів України. Зупиняються біля стендів із фотографіями спортивних змагань, концертів та роботи гуртків.

— Мені брат казав, що тут навчатися набагато цікавіше, ніж у школі, — каже Марина Андрусь.

15-річний Дмитро Жулай підходить до завідувача відділення транспортних засобів Олега Романчука.

— Подобаються машини й робота з ними. Вже сам розібрав, відремонтував і склав мопед. Тепер хочу навчитися більше, — каже Дмитро.

— Студентів готуємо на рівні вищої освіти, щоб могли працювати на керівних посадах, — каже викладач.

Коридором ходить 40-річна Людмила Бакай із сином 15-річним Андрієм.

— Від багатьох чула, що цей технікум вважається найкращим із закладів такого рівня. Тут хороша дисципліна й знання дають у деякій мірі кращі за інститутські, — каже жінка.

О 10.00 в актовій залі студенти дають концерт. Випускники 1992 року зацікавлено дивляться електронну презентацію літопису технікуму. Його 90-річчя відзначатимуть у вересні. Опісля директор 49-річний Дмитро Галат розказує про умови вступу й навчання. Завідувачі чотирьох відділень продовжують роботу з потенційними абітурієнтами.

— Цього року планується збільшення держзамовлення. Випускників-відмінників профтехучилищ беремо одразу на третій курс. Даємо студентам розвиватися всебічно, як особистостям. Тому від перебування в технікумі вони отримують задоволення, — каже Дмитро Володимирович.

На дев'яти спеціальностях у технікумі навчаються 1200 студентів стаціонару та 300 заочників. Немісцевим дають гуртожиток. Заклад має зв'язки з роботодавцями та договори з університетами, в яких можна продовжити навчання. Практикують майстер-класи з обладнанням і технічною документацією провідних фахівців з Черкас і Києва.

У червні в закладі діятимуть підготовчі курси.

Детальнішу інформацію можна дізнатися за тел. 0 (472)36 07 28;

36 07 29; 36 07 25

Адреса: 18000, м. Черкаси, вул. Ільїна, 226. e-mail: [email protected].

Зараз ви читаєте новину «У Черкаському політехнічному технікумі навчаються півтори тисячі студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути