понеділок, 28 травня 2012 00:00

Шукають ложки і монети

— На шашликах загубили ключі від квартири, — розповідає уманка Ольга Роздольська, 29 років. — Двері броньовані, запасний комплект теж удома. Живемо на восьмому поверсі. Щоб не зламувати двері, позичили у знайомих металошукач. За 20 хвилин знайшли ключі у траві.

В Умані металошукач можна орендувати в магазинах, що торгують технікою. Вимагають заставу — повну вартість пристрою. Це від 1,5 до 7 тис. грн. Додатково сплачують за користування металошукачем — 80 грн на добу.

— Обично беруть в оренду на день-два, а потім усе одно купують, — розповідає продавець Олександр Семчуков, 27 років. — Шукають щось у себе на городах — монети, ложки старовинні. Металошукач дозволяє визначити глибину, на якій знаходиться предмет та його форму. Буває, копійки плутають із пробками від радянської горілки. Дехто бере металошукач в оренду на вихідні, коли їдуть на пікнік. Влаштовують змагання. Діляться на команди, ховають предмети і хто швидше знайде. Є родина, яка майже щотижня влітку їздить на пошуки цікавинок. Поділили обов'язки — жінка йде з металошукачем, а чоловік позаду з лопатою розкопує. Тоді нам розповідають, що знайшли. Я й сам іноді виїжджаю з друзями, знаходили переважно радянські та царські монети.

Зараз ви читаєте новину «Шукають ложки і монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути