четвер, 09 липня 2009 21:03

Ремонтно-експлуатаційні управління скоротять удвічі

Мер Черкас 42-річний Сергій Одарич пообіцяв скоротити кількість ремонтно-експлуатаційних управлінь. Минулої п"ятниці "ГПУ" писала, що на цих підприємствах виявили зловживання і корупцію.

Рішення про скорочення з семи РЕУ до трьох має ухвалити міська рада. Реорганізація дозволить щомісяця економити близько 300 тис. грн. За рахунок цих коштів мер обіцяє знизити квартплату, відновити дитячі майданчики та відремонтувати мережі у підвалах.

— Вивчали досвід Кременчука, де кількість населення така, як у Черкасах, — розповідає Сергій Одарич. — Там успішно працюють два РЕУ. Ми вирішили скоротити інженерно-технічних працівників. Набагато легше утримувати замість семи трьох начальників, головних бухгалтерів, секретарок. Працівників робітничих професій усіх залишимо. Окрім водіїв, що возили начальників. Такої розкоші немає навіть у міськвиконкомі. Паспортисти працюватимуть у звичному режимі. Жодної виробничої бази реорганізованих РЕУ не продамо. Чутки про це поширюють ті, хто хотів прибрати їх до своїх рук.

За словами начальника РЕУ-5 Галини Цисар, 56 років, скорочувати комунальні підприємства недоцільно:

— Це брєд. Але міський голова так вирішив, то, мабуть, так і має бути. Ми таке проходили. Були у нас Соснівське і Придніпровське об"єднання. І чому повернулися до розподілу на ділянки? Бо утратили контроль за станом будинків, мереж. Цілодобово протікала вода. Після скарг людей експлуатаційні управління відновили. Мене вже питали, коли писатиму заяву. А я сказала, що спочатку пройду ревізію, щоб мене не обливали брудом, як інших. А тоді побачу писатиму чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтно-експлуатаційні управління скоротять удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути