неділя, 02 жовтня 2011 11:00

"Навіщо мові бур'яни?". Черкащанам сподобалась нова реклама

Автор: фото: Інна Іщук
 

Плакати з написами "Навіщо мові бур'яни?" з'явилися на 2, 7, 23, 22 маршрутах у Черкасах та в маршрутках на Золотоношу. На них у дві колонки розміщені вирази, в яких люди найчастіше роблять помилки, та їх правильні відповідники, а також цитата Ліни Костенко про українську мову.

Проект розробили студентки Черкаського національного університету ім. Хмельницького Анна Іваненко, Оксана Краснощок та Валерія Ігнатова.

— Клеїли їх о п'ятій ранку, — розповідає 21-річна Анна Іваненко. — Із запланованих 150 плакатів майже половину вже розмістили. Водії дякували, обіцяли, що почитають і самі. У Черкасах проблеми з мовою. Люди вживають суржик, бо не знають, як правильно говорити.

Черкащанам реклама подобається, але нарікають, що погано видно.

— Як виходитиму, то прочитаю, бо як заходив, не побачив, — каже 33-річний Сергій. — Я другий рік навчаюся мови самотужки, працюю у відділі кадрів. Коли телефонують гарною українською, якось незручно відповідати російською. Але з приводу реклами, гадаю, вона мало на що вплине. Коли в дитсадках і школах персонал почне розмовляти рідною мовою, тоді це допоможе.

Зараз ви читаєте новину «"Навіщо мові бур'яни?". Черкащанам сподобалась нова реклама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути