понеділок, 07 січня 2013 06:45

Коли востаннє були в бібліотеці?

Юрій Калініченко, 18 років, студент, село Горобіївка Канівського району:

— До сільської бібліотеки ходжу разів чотири на місяць. Беру там переважно художню літературу. Найчастіше пригодницькі або історичні романи. Останній раз брав кілька днів тому трилогію Василя Яна "Нашестя монголів". Книжок у нашій бібліотеці дуже багато, але вони старі. 90 відсотків видань ще радянських часів.

Микола Ненада, 64 роки, пенсіонер, село Руська Поляна Черкаського району:

— Буквально вчора був у бібліотеці. Проводили там засідання літературного клубу "Провесінь". Сам недавно подарував свою книжку "Споріднені долею" бібліотеці. Вперше туди пішов 1958 року. Ходжу й досі. Шукаю для себе матеріали з краєзнавства. І художню літературу частенько беру.

Віктор Науменко, 24 роки, вчитель української мови та літератури, село Сорокотяга Жашківського району:

— Востаннє в сільській бібліотеці був десь у шостому класі. А зараз все є в інтернеті: періодика, художня література, наукова. Навіть те, чого й близько немає і не буде в бібліотеках. Фонди вже давно застаріли. Може, аби там щось було, то і пішов би почитав. Але там і бібліотекарки немає, бо 5 градусів морозу у приміщенні. Так само в бібліотеку не ходять і учні. Хоча вони й у шкільну ходять через раз.

Любов Сердюк, 43 роки, домогосподарка, село Ярошівка Катеринопільського району:

— У бібліотеці була років три-чотири тому. Брала якийсь жіночий роман. А зараз даже не знаю, чи вона працює. Книжки то там є, але вона зачинена. Та й часу на читання особливо не маю. Задовольняюсь газетами. В нас у селі взагалі колись дві бібліотеки було. Але клуб розібрали, а разом з ним і бібліотеку. Куди звідти поділися книжки, невідомо. Надіюсь, їх хоча б люди порозбирали, а не на розтопку пішли.

Валентина Іляшенко, 17 років, школярка, село Домантово Золотоніського району:

— Вистачає шкільної бібліотеки. У ній є все, що нам потрібно за програмою. А в сільській бібліотеці книжки переважно старі. Останній раз, рік тому, брала там твори Остапа Вишні для себе почитати.

Зараз ви читаєте новину «Коли востаннє були в бібліотеці?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути