понеділок, 20 серпня 2012 07:45

Кінотеатр "Україна" хочуть продати

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Кінотеатр ”Україна” найдешевший у Черкасах. Квиток коштує 20 гривень, за студентським — 15
Кінотеатр ”Україна” найдешевший у Черкасах. Квиток коштує 20 гривень, за студентським — 15

Міська влада Черкас дала дозвіл на продаж міського кінотеатру "Україна" без збереження профілю діяльності. Кажуть, він збитковий. Заробляє на здачі в оренду приміщень.

Заклад розташований у центрі біля Будинку торгівлі. Ліворуч добудували торговельний центр "Європейський". Приміщення має три поверхи. На першому каса, бар і туалети.

Об 11.10 у неділю біля каси в кінотеатрі немає нікого.

— Зараз 10 чоловік у залі. Але це таке, раз на раз не приходиться. В основному до нас молодь ходить. Такі 30 років, ну ще до 40. Старенькі з онуками на мультики, — говорить касирка Раїса Іванівна, 49 років.

До віконця підходить 57-річна Галина Анохіна. Купує квиток за 20 грн на фільм "Темний лицар повертається".

— А ви не підкажете, куди йти, а то я у вас тут гость, — звертається. — Я черкаська, але 26 років живу в Донецьку. Коли приїжджаю, завжди йду сюди. Пам'ятаю, як "Україна" відкрилася, коли я тут ще жила. Це така краса була, великий зал. Останній раз тут дивилася "Трою". Тоді поміняли крісла, такі удобні поставили, й прохлада в залі була. У Донецьку дуже дорого білети у кіно — до 100 гривень, то я вже й не хожу там.

Іде на фільм.

— У нас дуже хороший малий зал, молодьож його хвалить. Там така акустика хароша. Кажуть, що в "Салюті" красіво у фойє, а в нас цього немає, бо не хватає коштів, але зали у нас лучші, — продовжує касирка. — Переживаю за закриття. Усе життя пропрацювала у кінотеатрі— і в 49 років можу остаться без роботи. У кіно вже не ходять так, як раніше. Я приходила на роботу на восьму ранку, то до 2 часов дня даже не було коли в туалет вийти, такі очереді стояли. На тиждень наперед квиточки купляли. Щас такого немає.

На другому поверсі малий і великий глядацькі зали. У коридорі орендує площу нічний клуб "Елвіс".

— Раніше нам платили оренду, й уся йшла на розвиток підприємства, а зараз у нас 70 відсотків забирає міськвиконком, — розповідає директорка кінотеатру Тетяна Якубова. Прямує до малого залу. Там 146 місць, у великому — 800.

— У малому років шість тому зробили ремонт. Поміняли стільці, постелили нову підлогу, поставили новий екран, звукову апаратуру. У великому залі поміняли до половини, бо почалася криза, — розказує Якубова. — Ми комунальне підприємство. Самі заробляємо собі гроші. Але останнім часом не можемо заробити так, щоб себе забезпечити. Тим більше, з'явилися конкуренти. Ми працюємо на пльонці. А вона зараз дуже дорога, тому частина фільмів виходять на цифрових дисках. Ми їх показати не можемо.

Ідемо до великого залу. Тут сидять зо два десятки людей. Переглядають стрічку "Третій зайвий".

— Великий зал рідко коли заповнений. Останній раз це було минулого року на "9 роту", ще на "Тараса Бульбу" розкупили квитки. Ми показуємо репертуар, який іде по всій Україні. Воно централізоване, тому що у нас одні й ті ж дистриб'ютори. Зараз крутимо фантастику "Згадати все", "Темний лицар", мультик "Льодовиковий період", комедію "Третій зайвий". У нас типовий репертуар, і ми не відстаємо від інших кінотеатрів, — говорить директорка. — Якщо "Україну" продадуть, то тут нічого не буде. Приміщення дуже специфічне, все ж розраховане під кіно: два величезні зали, на третьому поверсі кіноапаратні, й усе. А кінотеатр із цього робити теж не будуть, бо ж відкривають у новому торговельному центрі. Щоб його переробити, мабуть, треба більше грошей, ніж заплатять за приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр "Україна" хочуть продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути