четвер, 21 травня 2009 19:22

Дніпровською водою промиють русло Золотоношки

Воду Кременчуцького водосховища хочуть пустити в річку Золотоношка. Так русло очистять від брудних стоків, які потрапили туди з очисних споруд золотоніського комунального підприємства "Веста".

— Рівень води у Золотоношці нижчий, ніж у водосховищі, — пояснює заступник начальника управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації 54-річний Валентин Ковбасюк. — Тож коли ми відкриємо шлюз між ними, вода з великою швидкістю піде по річці та промиє її. Потім цю воду насосна станція перекачає назад у водосховище.

Шлюз розташований між селами Чапаєвка і Кедина Гора Золотоніського району. Промивання русла мають організувати впродовж найближчих 10 днів.

— Ефект від таких дій, звісно ж, буде, але нетривалий, — переконаний начальник Лівобережного міжрайонного управління водного господарства Володимир Вовк, 48 років. — Ну, може, стан річки покращиться на тиждень. Адже забруднення вже осіло на дно, у мул. Тож водойму треба не тільки промити, а й почистити дно. Тоді буде стовідсоткова гарантія. А взагалі треба щось робити зі стоками.

Нагадаємо, на початку травня в Золотоношці почали масово гинути риба, качки, бобри. За повідомленням обласної Держекоінспекції, до річки потрапили стоки з очисних споруд золотоніського комунального підприємства "Веста". Воно обслуговує каналізаційну мережу райцентру.

Зараз ви читаєте новину «Дніпровською водою промиють русло Золотоношки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути