понеділок, 09 січня 2012 06:00

"Був у поїздках по області більше 80 раз"

Автор: Фото надане прес-службою ЧОДА
  Сергій Тулуб дарує іграшки вихованцям Черкаського дитячого будинку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Побував там перед Новим роком
Сергій Тулуб дарує іграшки вихованцям Черкаського дитячого будинку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Побував там перед Новим роком

— Цей рік промайнув як одна мить. Найбільше мені запам'яталося введення в експлуатацію після 20 років будівництва обласної дитячої лікарні. Через декілька місяців після цього до мене в Умані підійшла жінка. Подякувала за те, що так швидко зробили лікарню і врятували її онуку.

Із Сергієм Тулубом зустрічаємося в його кабінеті. У приймальні — прикрашена ялинка. У шафі кілька макетів літаків. На столі для нарад перед губернатором стоїть чашка з кавою та лежить кілька шоколадних цукерок.

Що не вдалося протягом року?

— Реалізувати деякі заходи стосовно реформування в економіці, створити нові робочі місця. Хоча кількість їх збільшилася, але це не ті темпи, яких сьогодні очікують люди. Планували ввести в експлуатацію три річпорти, щоб відновити пасажирське сполучення Дніпром. Ми це зробили, але, пізніше ніж очікували. З одного боку — дефіцит фінансування, а з другого — недбалість і низька відповідальність окремих керівників. Не вдалося відновити роботу аеропорту. Але  вже закінчили тендерні процедури і в новому році закупимо обладнання для освітлення смуги, зможемо працювати цілодобово.

Що нового дізналися про Черкащину?

— Цього року був у поїздках по області більше 80 раз. Майже кожні три дні виїжджав за місто. Тепер ми відправляємося в якесь село або район, не попереджаючи керівництво, і дивимося, як є насправді. Це відкриває очі. Запам'яталася поїздка в село Михайлівка Кам'янського району. Я просто зайшов у двір до родини Чумаків. Відбулася цікава, відверта розмова. Збіглися сусіди з різних дворів і ми говорили про життя як воно є. Я побачив, як вони живуть, що їдять, ще й молока купили в них, допомогли їхньому онукові, бо він хворий.

Цього року відбулося чимало акцій опозиції проти вас. Як сприймаєте їх?

— Із 54 акцій протесту тільки шість були направлені проти обласної влади. Я, наприклад, нічого не почув цікавого чи нового. Це просто загальні речі. Виступати і говорити — це кожен може.

Ви звільнили всіх черкаських заступників. Не довіряєте місцевим кадрам?

— Я звільнив не тільки черкаських. Більшість із них отримали інші посади. Василь Корнієнко виявився інвалідом другої групи. Пішов на пенсію по інвалідності. Я вважаю, прийняв правильне рішення по всіх заступниках. Цього року звільнені 60 керівників, серед них є і донецькі.

Де побували в Черкасах?

— Відвідав усі театри. Востаннє був у філармонії. Мене часто запрошують, але не вистачає часу. Сподобалася черкаська шевченкіана. Із великим задоволенням граю у футбол, у столиці та Черкасах. Команда — з таких же аматорів як і я. Граю у великий теніс на черкаських кортах готелю "Селена", із своїм дядьком у шахи, він майстер спорту. Полюбляю більярд, карти.

Із ким спілкуєтеся в неробочий час?

— Із родичами. Маю їх багато. У селі Богуславець Золотоніського району живе дядько. Є родичі в Білозір'ї Черкаського, Вознесенському Золотоніського районів. У Черкасах живуть брати, сестри. Спілкуюся з місцевими керівниками, бізнесменами. Коли приїжджаю в село Богуславець, зустрічаюся з деякими жителями. Мені цікаво як вони оцінюють мою роботу.

Події року в житті Сергія Тулуба

— став президентом черкаського футбольного клубу "Славутич";

— визнаний найбагатшим серед губернаторів країни за рейтингом громадської організації "Демократичний альянс". 2010-го отримав дохід понад 1 млн грн;

— видав книжку-фотоальбом "Рік поступу. Черкащина крокує вперед". На 188 сторінках розмістив 504 своїх знімків. Лише на обкладинці їх — 30. Фотокарток президента Віктора Януковича — 14;

— потрапив до рейтингу 200 найвпливовіших українців журналу "Фокус". Посів 119-те місце;

— разом із ще двома засновниками громадської організації "Товариство мисливців і рибалок "Кедр" отримав 8836 га мисливських угідь на Південному березі Криму.

 

Робота в шахті навчила завжди снідати

— Прокидаюся о шостій ранку. Роблю зарядку. О 8.00 вже їду або йду в сторону роботи. Праця в шахті навчила завжди снідати, бо невідомо чи буде в тебе обід чи вечеря. А починав свою роботу о 4.30. Кожен день без вихідних. Їм кашу, смажені яйця. Готує дружина. У мене є одна вада — я не вмію і не люблю готувати. Найкраще виходить керувати. Обідаю на робочому місці. Ресторани не сприймаю ні черкаські, ні київські, бо не люблю чекати. Так інколи 2 години просидиш, а щоб з'їсти ці три блюда треба всього 25 хвилин. Подобається, коли готує дружина. Це в нас особливий день — неділя, коли ми завжди разом, — розповідає Сергій Тулуб.

Новий рік відсвяткував у родинному колі, у київському будинку.

— Зазвичай дарую невеликі цікаві сувеніри. Люблю, коли дарують мені. Цікаво заглянути під ялинку і побачити, що там щось є і для мене.

 

Зараз ви читаєте новину «"Був у поїздках по області більше 80 раз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути