четвер, 08 березня 2012 07:45

У пологовий центр братимуть лікарів із семирічним стажем

До кінця цього року в Черкасах планують відкрити перинатальний центр. Він буде організований на базі обласної лікарні за проектом "Нове життя".

— У нас уже була комісія з Мінздраву. У Києві над центром працює група проектувальників, інженерів, медиків. Вони оглянули приміщення, які можна буде переобладнати для перинатального центру. У ньому буде відділення екстрагенітальної та генітальної патологій, невиношування, інтенсивна терапія для жінок і новонароджених і пологові зали. Розрахований буде на 1,5 тисячі пологів у рік. Якщо врахувати, що в області на рік припадають 12 тисяч пологів, то це більше, ніж кожна десята жінка, — каже головний лікар обласної лікарні 52-річний Олександр Дудик.

За словами керівника обласного управління охорони здоров'я Володимира Брожика, роботи з облаштування центру почнуть у першому кварталі цього року. Планують набирати лікарів зі стажем не менш як сім років і не нижче першої категорії.

Зараз ви читаєте новину «У пологовий центр братимуть лікарів із семирічним стажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути