понеділок, 30 січня 2012 00:30

"Оригінали дуже дорогі, тому не маю жодного"

Автор: фото: Ігор БУТЕНКО
  Депутат Черкаської міськради Сергій Ткаченко танцює на благодійному балу в обласній філармонії 21 січня. На руці у нього копія швейцарського годинника ”Улісс Нардін”
Депутат Черкаської міськради Сергій Ткаченко танцює на благодійному балу в обласній філармонії 21 січня. На руці у нього копія швейцарського годинника ”Улісс Нардін”

— Це не оригінал, а дуже вдала копія. Теща подарувала на минулий день народження, — каже про свій годинник "Улісс Нардін" депутат Черкаської міськради Сергій Ткаченко, 42 роки. Одягнув його 21 січня у філармонію, де проходить третій щорічний благодійний бал "Зимова казка".

Оригінал коштує від $20 тис. Копію можна купити за 1,5 тис. грн.

— Годинники люблю. Перший мав у 10 років, лазив по дідівських закоморках і знайшов поломаний із червоною зіркою. Кажу: "Діду, відремонтуй!". Це був початок 1980-х. Я тоді такий модний у школу прийшов, — розказує.

Першого дорогого годинника отримав на 30-й день народження.

— Подарував кум, який тоді тільки переїхав у Київ будувати бізнес. Таким подарунком хотів і мене налаштувати на бізнесову хвилю. Той годинник коштував 100 доларів. Не пам'ятаю його марки. Я коли побачив у магазині, подумав: "Нічого собі, любить мене кум!". Але ж ото недарма кажуть, що не можна дарувати годинники. Бо поносив два дні — й загубив його. Тепер, коли дарують годинники, даю гривню.

Ткаченко підприємець, директор садово-декоративного центру "Сад Мрій". Зараз має дев'ять годинників.

— Електронний у стилі хай-тек, "Скелетон", є такий як у Путіна — "Зеніт", "Булґарі". Змінюю залежно від одягу: в спортзал один, під чорний костюм з чорним паском — інший. Оригінали дуже дорогі, тому не маю жодного.

Найдорожчий годинник Ткаченка коштує $500.

— Це водонепроникний "Брейтлін", який теща привезла з Китаю. Але я думаю, що можна було поторгуватися і збити ціну. Там дуже гарно передирають з оригіналу, найкращі підробки. Там же я купив "Зеніт". Десь у журналі прочитав, що в Путіна такий годинник, а коли побачив, то сподобався — із червоного золота, зі стрілками такими гострими.

В Україні депутат купує годинники за 80-100 грн.

— Подобаються ті годинники, що не зупиняються. Трохи лякаюся, як бачу, що зупинився. Глянув — і одразу хочеться бігти батарейку купувати. Зараз мрію про годинник моделі "Чорна ікра". Коли був торік у Китаї, побачив його на рекламному плакаті, навіть назви не запам'ятав. У магазинах його тоді ще не продавали. За дизайном він схожий на павутину.

Найчастіше одягаю "Польот"

Депутат міської ради 22-річний Нарек Казарян має шість годинників.

— Найчастіше одягаю "Польот" — це єдиний російський годинник зі швейцарським механізмом. Подарував мені його дядько в 11-му класі. На третьому курсі сім'я презентувала оригінал "Булґарі". Купив собі "Хаблот" у Черкасах за 2500 гривень.

Депутатці 35-річній Марині Волошенко на Новий рік родичі подарували "Епос". Коштує 3-7 тис. грн.

— Хотіла такий давно. Грошей не віддавала за подарунок, бо не забобонна. Годинники вже дарують не перший раз і до розлуки це не призвело.

Депутат Максим Булатецький, 35 років, має "Касіо", який подарував товариш на день народження. Коштує годинник 1 тис. грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Оригінали дуже дорогі, тому не маю жодного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути