середа, 24 березня 2010 17:39

Житлові автопричепи мають розсувні стінки

На море або в гори можна возити власне житло — причепний автофургон. Уживаний, з Європи, можна купити від $3 тис.

Такі продає компанія "Авто ЕС" на столичній вул. Електриків.

— Усі причепні фургони мають вбудовані меблі. Є автономний газовий обігрівач, газова плита, холодильник і раковина. Але недорогі причепи тісні, мають два-три спальних місця. Часто навіть без туалету і баків для води. Також вони низькі. Із високим зростом у такому незручно. Хоча їх добре купують під дачі або для охорони, — пояснює Ігор Філіпов, 36 років, комерційний директор компанії.

Дорожчі моделі мають висувні боки. Із ними можна розширити внутрішній простір вагона, припаркувавши його в автокемпінгу. Ігор Філіпов показує найбільший і найдорожчий автофургон, який є в продажу. Він чотириколісний, 10,5 м завдовжки та 2,5 м завширшки. Його привезли зі Сполучених Штатів. Коштує $55 тис.

Заводить усередину. Там три окремі приміщення — вітальня, спальня та дитяча. Усього вісім спальних місць. У вітальні — стіл із кріслами. Перед ними телевізор. На підлозі килим.

— Стіл можна розкласти так, що виходить двоспальне ліжко. У дитячій — двоярусне, — показує Ігор. — Жити в фургоні можна й зимою. Опалюється газовим котлом. Також є кондиціонер. Є душова і туалет.

Воду заливають у 250-літровий бак під підлогою. Стільки рідини родині вистачить на три–п"ять днів, вважає Філіпов.

— Економно помитися в душі — це 10 літрів води. Стільки ж піде на миття посуду. У біотуалет заливають спеціальну рідину. Бачка вистачає на 50 відвідувань. Трейлер можна підключити до центрального водопостачання на майданчику автокемпінгу. Тоді вода буде подаватися в необмеженій кількості. Єдине, чого не вистачає, — пралки та посудомийки.

Електромережа пересувного будинку живиться від сонячної батареї чи акумулятора. Також можна встановити електрогенератор. Він працює на автомобільному пальному. Китайський можна купити за 1 тис. грн.

Великий трейлер потягне лише авто вагою не менше 3,5 т. Наприклад, джип "форд". Тому до невеликих легковиків треба брати менші причепи. Тягач має бути на 300–400 кг важчим за житловий причеп. Максимальна швидкість з автопричепом — 70 км/год. У ньому можна возити 200 кг багажу.

Німецька фірма "Таберт" робить причепи з посиленими бортами. Такі стійкіші на дорозі. Вентиляційні отвори не дають утворюватися плісняві. Усі "таберти" — чотиримісні. Коштують від $8 тис. У простіших моделях для провітрювання влаштовують протяг, відкриваючи вікна з обох боків.

Зараз ви читаєте новину «Житлові автопричепи мають розсувні стінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути