четвер, 31 січня 2013 06:45

Автоцивілка подорожчає із лютого

У лютому поліси обов'язкової цивільно-правової відповідальності подорожчають на 25-30%, прогнозують у Лізі страхових організацій України.

Досі водію-киянину із трирічним стажем річна страховка на малолітражку обходилася у 800 грн. Доведеться платити не менш як 1 тис. грн. Жителі невеликих обласних центрів віддаватимуть 300 грн, замість 230.

— Внесли зміни в закон "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", — пояснює 44-річний Олександр Залєтов, заступник голови Ліги страхових організацій. — Збільшують розміри відшкодування в разі пошкодження авто чи травмування людини. У країнах Євросоюзу в разі смерті автоцивілка відшкодовує 1 мільйон євро. В Україні родина отримає 100 тисяч гривень. Людині, яка через аварію стала інвалідом першої групи, страхова компанія виплатить відшкодування 40,8 тис. грн — 36 мінімальних зарплат. За другу групу — 20,4 тис. грн, за третю — 13,6 тис. Досі ж не було чіткої схеми виплат.

Страховку виплачуватимуть не пізніш як через 60 днів після аварії. Кожна страхова компанія відраховуватиме до фонду Моторного транспортного бюро по 350 тис. євро на рік, утричі більше.

Зараз ви читаєте новину «Автоцивілка подорожчає із лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути