четвер, 21 травня 2009 19:31

Лімузин Івана Білицького хотіла купити Юлія Тимошенко

Почесний президент футбольного клубу "Карпати" львів"янин Петро Димінський, 54 роки, кілька років тому придбав "Бентлі Континенталь Флаїнг Спар". Ціна автомобіля стандартної комплектації — 225 тис. євро.

Димінський одружений, виховує двох доньок. Мешкає в особняку в Брюховичах піді Львовом. Його називають найбагатшою людиною в Західній Україні.

— Я не купував її. Мені цю машину друг-партнер подарував. Яка вам різниця, хто? — дивується Димінський.

На оздоблення салону автівки пішло 17 шкур корів, вирощених у Норвегії. Там найменше комах, які кусають худобу і псують якість майбутньої оббивки.

— Вона, звичайно, зручна, але по наших дорогах нею їздити неможливо. Тому зараз машина здебільшого стоїть у гаражі в Києві. По столичних дорогах нею їжджу з водієм, — каже.

Петро Димінський був народним депутатом із квітня 2002-го по березень 2005 року. Тому номер на "бентлі"  АА 0213 ВР. З цифри "0" починався номерний знак на автомобілях нардепів парламенту четвертого скликання.

Загалом у Димінського 10 автомобілів

— Фотографувати її не треба. В гараж, де вона стоїть, вас ніхто не пустить, — відрізає екс-депутат.

— Зрідка й у Львові можна було побачити те "бентлі", — каже колишній охоронець Петра Димінського. Чоловік не хоче називатися. — Для охорони в нього була "нива". На ній ми ще закупи в супермаркетах робили. Димінський усім у родині купив по машині.

— Загалом у мене 10 автомобілів, — хвалиться Петро Петрович.

У Львові Димінський сам кермує джипом "Тойота Лендкрузер". Ціна — $40 тис.

Почесний президент "Карпат" два роки тому обіцяв подарувати білоруському нападаючому команди Леоніду Ковєлю ексклюзивний "мерседес".

— Я запропонував Ковєлю: якщо він стане найкращим бомбардиром другого кола чемпіонату України, то віддам йому свій новий "мерседес". Там мотор 6,5, ще й "турбо". Таких тоді в Україні було лише два. Він голеадором не став — і машина досі в мене в гаражі, — говорить Димінський.



"Бентлі Континенталь Флаїнг Спар"

ціна — від 225 тис. євро

максимальна швидкість — 312 км/год.

об"єм двигуна — 5998 куб. см

розхід пального (по місту) — 26 л/100 км



54-річний майстер Іван Білицький із села Корнин біля Рівного власноруч зібрав найоригінальніше авто області. За його 9-метровий лімузин БІЛ-2005 у Києві пропонують $250 тис.

Іван Юхимович раніше працював на автозаводі в місті Тольятті в Росії. Живе у двоповерховому особняку в центрі села з дружиною Анною, 24 роки, і сином від першого шлюбу 23-річним Єгором.

Назва БІЛ — це перші три літери прізвища власника авто.

— Мій лімузин важить 3,5 тонни, — розповідає Білецький. — Має броньовані дверцята, корпус. Вікна поставив звичайні, тоновані. Якби й вікна були броньовані, вага сягнула б 5 тонн.

Сріблястий БІЛ-2005 розганяється до 240 км/год., бо має двигун від  "Ауді А-8". На кожну сотню кілометрів "з"їдає" 20–25 л високооктанового бензину.

— Це єдиний лімузин у світі, що має повний привід, — із гордістю зазначає Білицький. — Ним легко керувати, навіть по бездоріжжю. Можна безпечно їздити в будь-яку погоду — зливу, заметіль, буревій. Попри великі розміри гальмує миттєво.

Якщо їду на весілля, вміщається 25 пасажирів

Автомобіль завширшки 2,2 м. У салоні 11 місць. На задньому багажнику великими літерами виведено: "Лімузин БІЛ-2005".

— Якщо їду на весілля, вміщається 25 пасажирів, — усміхається майстер. — Це один із моїх заробітків. На Рівненщині за годину поїздки беру 80 доларів, у Києві — 140–150. Клієнтів не бракує.

Лімузин обладнано відеокамерою, телевізором та караоке, системою клімат-контролю. В салоні — шкіряні дивани, вирізьблена з дерева барна стійка.

Білицький склав БІЛ-2005 у власному гаражі за дев"ять місяців. Їздить на ньому сам.

— Маю ще один сріблястий лімузин, БІЛ-2002. Зараз шукаю на нього покупця. Продам не менш як за 100 тисяч. Раніше склав і продав чорну та вишневу моделі.

Майстер каже, що може зробити й довші машини. Але на них незручно розвертатися на вузеньких вулицях.

Переваги саморобного лімузина оцінила і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Під час одного з її візитів на Рівненщину Іван Білицький показав їй своє авто.

— Юлія Володимирівна була в захваті. Просила БІЛ-2005 нікому не продавати, — розповідає майстер. — Я потім їздив до неї у Київ, але не пустили. Мабуть, їй зараз не до мене. А шкода, я мрію запустити у нас серійне виробництво лімузинів, потрібно лише ліцензію оформити. Мене запрошували працювати у 13 країн світу, але я залишився в Україні.



Лімузин БІЛ-2005


ціна — від $250 тис.

максимальна швидкість — 240 км/год.

об"єм двигуна — 8 тис. куб. см

розхід пального (по місту) — 25 л/100 км




Власник "Льодового майданчика" в Чернівцях 24-річний Павло Польовий їздить на "Форді Мустангу" 2006 року випуску за $200 тис. Таке авто із заводу коштує від $20–50 тис. "Мустанг" Польового дорожчий через тюнінг.

Павло неодружений. Він капітан хокейного клубу "Чернівці", студент-економіст.

— Я змалку мріяв про круті машини, про потужність та швидкість. Давно приглядав собі щось схоже. Але й сам не сподівався, що колись зможу сидіти за кермом такого агрегату, — хвалиться. — "Форд Мустанг" купив на виставці у Німеччині на початку 2007 року. Це був комерційний проект двох відомих тюнінгових компаній "Вест Коуст Кастінг" та "Керол Шелбі". Вони взялися обробляти та модернізувати авто. Таких машин відтюнінгували 25 штук. Тобто аналогів — такі ж характеристики, колір, дизайн — у світі є ще 24. Ця має номер три. Процес тюнінгу показували на американському каналі MTV, у програмі відомого репера Ікзібіта "Тачка на прокачку". Тут і ковані диски під низькопрофільну гуму, і суперстереосистема, телевізор. Чогось "золотого" немає, просто висококласні матеріали та чудова робота світових брендів.

Авто набирає швидкість 100 км/год. за 4,2 с.

На 100 кілометрів по місту бере 21 літр пального

— Але мені це вдавалось зробити лише за 5 із лишком секунд, — каже Польовий. — На 100 кілометрів по місту бере 21 літр пального, за містом — 15. Якщо "ґвалтувати" мотор, то і всі 30 літрів. Звичайно, можна від"єднати компресор, і авто братиме по місту лише 11 літрів. Але я це ніколи не роблю, для цього потрібно покопирсатися в моторі п"ять хвилин. Мені це не потрібно.

Максимальна швидкість автівки — 240 км/год. Павло розганявся до 260.

— Вітчим і досі боїться їхати зі мною, — сміється. — А друзям подобається гасати. Загалом нею комфортно кататися, та через жорстку підвіску поїздка більше трьох годин дається взнаки. Далі столиці нею не їздив.  Дороги погані, трясе. Є проблеми з даїшниками, бо в мене нема номерів спереду. Немає куди повісити! От вони й штрафують. Та псувати передню решітку я не наважуюся.

Реєстраційний номер машини 1390. Ззаду на авто висить іменний — "Польовий".



"Форд Мустанг"

ціна — $200 тис.

максимальна швидкість — 240 км/год.

об"єм двигуна — 4600 куб. см

розхід пального (по місту) — 21 л /100 км

Зараз ви читаєте новину «Лімузин Івана Білицького хотіла купити Юлія Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути