середа, 09 жовтня 2013 12:38

Завод з утилізації автомобілів збудують під Києвом вже наступного року

Завод з утилізації автомобілів збудують під Києвом вже наступного року
Фото: autocentre.ua

У 2014 році під Києвом, в районі Жулян почне роботу завод з утилізації автомобілів. Договір про такі наміри 8 жовтня підписали представники асоціації Укравтопром та італійської компанії постачальника шредерного обладнання.

Як заявив представник компанії постачальника даного обладнання , потужність цього підприємства становитиме 15-25 тонн на годину. Старі автомобілі тут перероблять на 95 %. Для їх доставки під Київ з регіонів будуть використовувати мобільні преси, які для зручності перевезення перетворять старі авто в компактний металевий куб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше третини українок зізналися, що не дуже добре водять автомобіль

Технологія процесу така, що перед утилізацією (яка передбачає подрібнення, а потім сортування шматочків колишнього авто), сам автомобіль розбирати не треба. Він іде під прес і подрібнення відбувається з мотором , стеклами і колесами. Що, безсумнівно, зручно, але ставить під питання доцільність організації, передбачених Законом про утилізацію, пунктів розбирання.

Орієнтовна ціна такого підприємства - 3 млн. євро. У той же час, за словами заступника Голови Правління Корпорації УкрАВТО з виробництва Олега Папашева, ЗАЗ не планує купівлю такого заводу, оскільки це досить дорого.

Зараз ви читаєте новину «Завод з утилізації автомобілів збудують під Києвом вже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути