четвер, 24 січня 2013 11:28

Янукович може здати ГТС вже навесні - російські ЗМІ

Янукович може здати ГТС вже навесні - російські ЗМІ
Фото: obozrevatel.com

Вже навесні 2013 президент Віктор Янукович, усвідомлюючи загрозу економічної кризи напередодні президентських виборів, може зважитися на допуск "Газпрому" до управління газотранспортною системою України.

Про це пише російська "Незалежна газета" у статті "Київ готовий віддати Москві газотранспортну систему".

"Експерти допускають, що, не отримавши від ЄС ні грошей на модернізацію ГТС, ні підтримки в переговорах з "Газпромом", Київ вже навесні приступить до створення двостороннього консорціуму. За два роки до президентських виборів і під загрозою економічної кризи команді Януковича вкрай важливо знизити газову навантаження на бюджет України", - йдеться у публікації.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук (Україна) вважає, що Київ у цьому випадку отримає знижку на газ, але тимчасову, а також меншу, ніж отримала Білорусь.

"Всі розуміють, що ціна на російський газ буде знижена максимум на три роки. І не до білоруського рівня, а приблизно до 200-250 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Корольчук.

Екс-міністр економіки, депутат Верховної Ради від опозиції Сергій Терьохін вважає, що українській владі слід враховувати не тільки економічну, але і політичну сторону питання.

"Продаж ГТС - це торгівля незалежністю держави. Всі рішення щодо економіки, податків будуть прийматися не в Києві, а в Москві ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може здати ГТС вже навесні - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути