вівторок, 20 грудня 2011 15:02

Взяти кредит на житло зможуть лише 10% українців - експерт

Взяти кредит на житло зможуть лише 10% українців - експерт

Обсяг видачі іпотечних кредитів в Україні в 2012 році прогнозується на рівні 3,8 млрд грн, що на 8,6% перевищує показник, очікуваний у поточному році.

Такий прогноз озвучили експерти ТОВ "ФК Центр Фінансових Рішень".

У компанії очікують, що обсяг видачі іпотечних кредитів у поточному році зросте в порівнянні з попереднім роком, на 55,6%. Проте зазначають, що абсолютний обсяг кредитування залишається вкрай низьким. У 2010 році було видано відповідних позик на 2,25 млрд грн. У 2011 очікується видача на 3,5 млрд грн, тоді як у 2008 році - на 27,8 млрд грн.

"У Франції, Італії - чотири роки досить середньому жителю столиці, щоб купити квартиру в столиці (виходячи із співвідношення середньої вартості квартири в столиці до середньомісячної зарплати жителя столиці. - ред.) ... В Україні цей показник дорівнює 22 рокам. Тобто 90% населення найближчим часом не зможе собі дозволити взяти квартиру в креди ", - наголосив операційний директор "КредитМаркет" Володимир Компанієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна продала за кордон вже 8,1 мільйона тонн зерна

За оцінкою компанії, в 2012 році іпотечні кредити будуть брати в основному ті, кому не вистачає для купівлі 25-35% і хто розраховує погасити позику буквально за кілька років.

При цьому, середня ефективна ставка за іпотечними кредитами (з урахуванням всіх додаткових комісій та інших платежів) прогнозується в межах 24-27% річних у гривні (номінальні ставки - 17-20% річних).

Зараз ви читаєте новину «Взяти кредит на житло зможуть лише 10% українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути