Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2013 21:02

Вертодром у Каневі за 1,5 роки прийняв лише 14 рейсів

Вертодром у Каневі за 1,5 роки прийняв лише 14 рейсів
Фото: uksatse.ua

Гелікоптерний майданчик у Каневі, який коштував 130 мільйонів гривень, за півтора роки свого існування прийняв лише 14 рейсів. Про це повідомляє у своєму Facebook Ірина Геращенко.

"Це випливає з феєричної відповіді на мої запити до Мінінфраструктури. Хоча, пам'ятається, нам обіцяли, що пропускна можливість цього майданчику - 50 пасажирів на годину. При цьому без відповіді залишилися мої запитання щодо того, хто ж були ці щасливі пасажири: туристи - шевченкофіли чи фани відстрілу кабанів у сусідніх мисливських угіддях?", - написала Геращенко.

За її словами, невідомо, яка приватна структура охороняє цей державний об'єкт та який прибуток отримав бюджет України від рейсів на цей об'єкт.

"У країні, де щороку у бюджеті немає 100 мільйонів на дитячу онкологію, є гроші на гелікоптери. 130 млн заради 14 рейсів. Чи не задорого?", - обурилась депутат.

Нагадаємо, вертолітний майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а у березні минулого року було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

У липні 2012 року Міністерство інфраструктури пояснило затримку з введенням в експлуатацію вертолітного майданчика в селі Пекарі (Канівський район, Черкаська область) біля Шевченківського національного заповідника відсутністю заявки на її реєстрацію в Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України.

Урочисте відкриття вертолітного майданчика у Каневі з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п'ятдесят пасажирів на годину відбулось 19 вересня 2011 року. Прес-служба Кабміну заявляла, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

А тодішній заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди багатих людей і туристів.

Зараз ви читаєте новину «Вертодром у Каневі за 1,5 роки прийняв лише 14 рейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути