пʼятниця, 06 вересня 2013 11:25

"Велика двадцятка" домовилася гуртом витягати світ з кризи

"Велика двадцятка" домовилася гуртом витягати світ з кризи
G20 схвалила "Петербурзький план". Фото: Reuters

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що лідери країн-учасниць G20 схвалили "Петербурзький план", спрямований на розвиток світової економіки і створення нових робочих місць.

За схвалення плану висловилися одностайно всі, заявив Силуанов на брифінгу за результатами першого дня саміту "Великої двадцятки".

За його словами, план передбачає заходи щодо стимулювання інвестицій і зниження рівня волатильності і відображає прагнення країн-учасниць G20 до скорочення боргів і зниження дефіцитів.

Крім того, G20 вибрала близько сорока фінансових інститутів - великих банків і страхових компаній, які не можуть бути збанкрутували. У їх відношенні будуть введені додаткові наглядові заходи і додаткові вимоги до їх акціонерам. Дводенна щорічна зустріч лідерів країн-учасниць групи G20 відкрилася в Санкт-Петербурзі 5 вересня.

Саміт проходить у Росії, оскільки РФ в 2013 році є головою "Великої двадцятки". Як повідомив в день відкриття саміту глава адміністрації президента Сергій Іванов, у зв'язку з головуванням у G20 Росія витратила $180 млн, з яких $60 млн - на проведення заходу.

Зараз ви читаєте новину «"Велика двадцятка" домовилася гуртом витягати світ з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути