неділя, 10 листопада 2013 15:38

В жовтні український авторинок впав майже вдвічі

В жовтні український авторинок впав майже вдвічі
Фото: bazaza.net
За даними асоціації "Укравтопром", жовтневий показник знизився на 44% порівняно з аналогічним періодом минулого року і на 40% порівняно з вереснем. Про це пише Авто Mail.Ru.

Продажі легковиків впали на 20%, зросла популярність дизельних авто

Традиційно найбільшим сегментом техніки стали легкові автомобілі, всього було зареєстровано 16 081 легковик. Також власники поставили на облік 1 439 комерційних автомобілів та автобуса 263. Показники за категоріями до минулого жовтня знизилися відповідно на 30, 37 і 16%.

Всього за 10 місяців поточного року продажі автомобілів знизилися на 9% порівняно з 2013 роком. В Україні було продано 180 831 легкових, 13 642 комерційних автомобіля і 2535 автобусів.

Виробництво автомобілів в Україні впало майже на чверть

Як раніше повідомлялося, українська економіка буде щорічно отримувати від утилізаційного збору близько 2 млрд грн. Таке припущення висловив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час спілкування з журналістами в Кабміні. Втім, чиновник уточнив, що це орієнтовні суми. Всі кошти, які надійдуть до бюджету від сплати утилізаційного збору спрямовуються у спеціальний фонд при його відомстві. Подальше використання поки неможливо, оскільки Верховна Рада повинна прийняти зміни до законів.
Зараз ви читаєте новину «В жовтні український авторинок впав майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути