четвер, 07 березня 2013 21:46

Уряд шукає способи, щоб ініціатива Арбузова не розорила Пенсійний фонд

Уряд шукає способи, щоб ініціатива Арбузова не розорила Пенсійний фонд
Фото: lenta-ua.net

Економічний блок уряду шукає компенсатори для того, щоби зниження ставки єдиного соціального внеску не спустошило бюджет Пенсійного фонду.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко в ефірі Українського радіо.

"Ми показали бізнесу, куди будемо рухатися. Сьогодні є дуже велике навантаження на фонд заробітної плати. Але знижуючи ставку єдиного соціального податку, ми повинні знайти компенсатори для того, щоби ця ініціатива не спустошила бюджет Пенсійного фонду. Сьогодні весь економічний блок уряду працює над знаходженням таких компенсаторів, щоб збалансувати бюджети. Ми вже маємо декілька розробок, декілька напрацювань щодо цього. Думаю, ініціатива, про яку сказав перший віце-прем'єр, буде реалізована", - сказав Клименко.

За його словами, податкова культура населення України зростає.

"Це і той фактор, який дає нам дуже велике сподівання і можливість прогнозувати, що з ростом податкової культури, ростом сплати податків є і зростання надходжень до державного та місцевих бюджетів", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов нещодавно заявив, що уряд планує внести у Верховну раду законопроект про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. На даний момент ставка єдиного соціального внеску становить від 34,7% до 49,7% залежно від класу професійного ризику виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Уряд шукає способи, щоб ініціатива Арбузова не розорила Пенсійний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути