Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2012 10:31

Україні радять озброїтись економічним націоналізмом

Україні радять озброїтись економічним націоналізмом
Олександр Савченко вважає, що Україні допоможе економічний націоналізм. Фото: liga.net

Україна може стати регіональним економічним лідером, узявши на озброєння концепцію українського економічного націоналізму.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив екс-заступник голови НБУ, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

"І економічно, і політично Росії вигідно мати Україну біля себе в рамках Митного союзу чи так званої Зони вільної торгівлі, якої насправді немає", - відзначив експерт.

На його думку, Україна може стати теоретично регіональним економічним лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костенко розповів, як українцям виграти торгівельну війну проти росіян

"Вона має взяти для цього на озброєння концепцію українського економічного націоналізму, зрозуміти свої інтереси і відстоювати їх", - уточнив Савченко.

За його словами, Міністерство економіки може надати наказ приватним структурам, супермаркетам виставляти українську продукцію на найкращі полиці.

"Ви зараз підіть у будь-який супермаркет, і ви не знайдете там українську продукцію на видному місці. Вона лежить на підлозі в якихось тюках. Польська, російська, швейцарська - на самому видному місці. Це елементарне рішення, але навіть цього ми не робимо", - зауважив Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів пропонують миритись з Росією шляхом розмов і поступок

Крім того, коментуючи нещодавню "сирну війну" із Росією, економіст наголосив, що в Україні досі не створено агенцію розвитку та підтримки українського експорту.

"Йдеться про політичний ризик. Якби американці наштовхнулись на такі дії десь в Африці, то вони отримали б від держави економічну компенсацію за те, що аборигени політичними діями нанесли їм економічну шкоду. Ми ж не страхуємо, не кредитуємо український експорт і не даємо йому гарантій", - підсумував Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Україні радять озброїтись економічним націоналізмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути