четвер, 26 грудня 2013 16:29

Українцям будуть доплачувати за купівлю вітчизняного автомобіля

Українцям будуть доплачувати за купівлю вітчизняного автомобіля
Уряд України пропрацює питання про можливість направлення частини коштів, отриманих від справляння екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації автомобілів, на часткову компенсацію вартості нового вітчизняного автомобіля при обміні на нього старого авто. За інформацією Інтерфаксу, про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Використання коштів утилізаційного збору при обміні власникам старого авто на нове вітчизняного виробництва - це цікава думка. Юрій Анатолійович (Бойко, віце-прем'єр) пропрацює...", - сказав Азаров.

Разом з тим, на думку голови Запорізького автозаводу Сергія Філіпенка, впровадження такої програми, в поєднанні з введеними в 2013 році спецмитами на імпорт легкових авто та утилізаційним збором, дасть ЗАЗу можливість реалізувати плани збільшення автовиробництва вдвічі порівняно з 2013 роком.
"Мито та утилізаційний збір дозволили нам працювати і будувати перспективу на наступний рік. Сподіваємося, що, як мінімум, подвоїмо обсяг виробництва за рахунок цієї законодавчої основи. А якщо буде реалізована і ця програма (компенсації автовласникам за рахунок утилзбора), це додатково позитивно позначиться на роботі ЗАЗу та інших автовиробників", - зазначив Філіпенко.
Зараз ви читаєте новину «Українцям будуть доплачувати за купівлю вітчизняного автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути