понеділок, 05 серпня 2013 11:30

Українці тільки виграють від заборони "Рошен" у Росії - експерт

Українці тільки виграють від заборони "Рошен" у Росії - експерт
Валерій Гладкий прогнозує лише позитивні наслідки заборони експорту "Рошен" до Росії. Фото: obozrevatel.com

Заборона Російською Федерацією експорту кондитерської продукції української корпорації "Рошен" матиме позитивні наслідки для України.

Таку думку висловив директор аналітичного центру Бюро економічних та соціальних технологій Валерій Гладкий у ефірі Українського радіо.

"Наслідками негараздів, які сьогодні Україна має у відносинах із Російською Федерацією я бачу лише позитиви", - сказав Гладкий.

За його словами, по-перше, якщо дійсно у виробах українських кондитерів будуть знайдені заборонені речовини, то від цього виграє український споживач.

"Оскільки виробник буде змушений посилити вимоги до якості продукції", - пояснив Гладкий.

По-друге, зазначив він, обмеження протягом певного часу на ввезення продукції на російський ринок змусить українських виробників переорієнтуватися на інші ринки, передусім на внутрішній.

"Від цього виграє український споживач, оскільки збільшення пропозиції продукції на внутрішньому ринку буде стимулювати зниження або фіксацію цін. А вихід на інші зовнішні ринки дозволить у перспективі збільшити виробництво", - вважає Гладкий.

Крім того, наголосив фахівець, ситуація з "Рошен" свідчить, що українська влада не піддалася на тиск Росії, і євроінтеграція України триватиме.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів "Рошен", після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Запрет Российской Федерацией экспорта кондитерской продукции украинской корпорации "Рошен" будет иметь позитивные последствия для Украины.

Зараз ви читаєте новину «Українці тільки виграють від заборони "Рошен" у Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути