середа, 22 серпня 2012 09:05

Україна збере майже 9 мільйонів тонн овочів - Мінагропрод

Україна збере майже 9 мільйонів тонн овочів - Мінагропрод
Урожай овочів очікується на рівні 8,7 млн тонн. Фото: dv-cvet.ru

Цьогорічний врожай овочів в Україні очікується на рівні 8,7 млн тонн.

Про це повідомила головний спеціаліст департаменту землеробства Міністерства аграрної політики і продовольства Оксана Лопатка в ефірі Українського радіо.

"Цього року, попри складні природно-кліматичні умови, за попередніми даними міністерства, які ми збирали з регіонів, в поточному році очікується виробити овочів в усіх категоріях господарств на 8 мільйонів 700 тисяч тонн, що цілком задовольнить потребу в вітамінній продукції борщового набору пересічного українця в осінній, зимовий та весняний період. При цьому фонд споживання разом з баштанними становить 8,2 мільйона тонн. Якщо викидаємо баштанні і беремо тільки борщовий набір, то це (споживання) десь у межах 7,1-7,3 мільйона тонн", - сказала вона.

За її словами, недовиробництво не очікується по всіх видів овочів.

"Недовиробництва ми не маємо. Можна сказати, що позиція рівна. Наприклад, по основним позиціям найбільше буде капусти, томатів і цибулі. Капусти і томатів ми плануємо у межах 1 мільйона 800 тисяч тонн, цибулі - більше 1 мільйона тонн, столових буряків і столової моркви - до 900 тисяч тонн, що задовольнить потребу українця у борщовому наборі", - зазначила вона.

Нагадаємо, Україна за станом на 20 серпня намолотила 25,4 млн тонн зерна з 9,8 млн га, що становить 65% запланованих до збирання площ.

Зараз ви читаєте новину «Україна збере майже 9 мільйонів тонн овочів - Мінагропрод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути