пʼятниця, 21 жовтня 2011 11:22

Україна втратила $ 1,5 мільярда через експортні мита - аналітики

Україна втратила $ 1,5 мільярда через експортні мита - аналітики

Втрати від дії експортних мит на агропродукцію у другому півріччі 2011 року становили близько $ 1,5 млрд.

Такі підрахунки привели аналітики групи Da Vinci AG у своєму звіті Ukrainian Economic Trends Forecasts на IV квартал 2011 року.

"Введення урядом України експортних мит на агропродукцію істотно скоротило експорт зернових і відповідно посилило негативний тиск на баланс зовнішньої торгівлі. Втрати від дії мит на вивезення зернових становлять близько 1,5 мільярдів доларів в період, починаючи з 1 липня поточного року, а падіння експорту зерна в липні становило 500% , - йдеться у звіті.

У звіті підкреслено, що в IV кварталі поточного року за рахунок зняття загороджувальних бар'єрів на ринку експорту аграрної продукції уряду вдасться наростити обсяги експорту і деяким чином покращити ситуацію в торговому балансі.

У той же час аналітики стверджують, що введення експортних мит призвело до перенесення значних обсягів експорту на більш пізні місяці.

"Активізація експорту в жовтні з відповідним припливом валюти в Україна перекрила сезонний сплеск попиту на неї та стабілізувала ситуацію на валютному ринку, знизивши навантаження на ЗВР", - зазначили експерти.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила $ 1,5 мільярда через експортні мита - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути