Ексклюзиви
середа, 29 червня 2011 13:06

Україна утилізує боєприпасів і озброєнь на 30 мільйонів євро

Україна утилізує боєприпасів і озброєнь на 30 мільйонів євро

Підприємства держконцерну "Укроборонпром" у рамках програми "Партнерство заради миру" (Partnership for Peace-PfP) забезпечать утилізацію боєприпасів і озброєнь на загальну суму 30 млн євро.

Як повідомили в держконцерні, утилізація буде забезпечена в рамках імплементаційної угоди між кабінетом міністрів України та Агентством з питань матеріально-технічного забезпечення і постачання (NAMSO) при НАТО.

Рішення про підписання угоди українською стороною передбачено розпорядженням уряду N 533-р від 16 травня, розміщеному на сайті Верховної Ради.

Згідно з угодою, на другому етапі виконання програми "Партнерство заради миру" планується утилізувати, зокрема, 76 тис. т боєприпасів, 366 тис. одиниць легкого озброєння і стрілецької зброї, і 3 млн одиниць мін ПФМ.

При цьому, в 2011-2012 роках планується утилізувати 10,5 тис. т боєприпасів і 3 млн одиниць мін ПФМ. Це дозволить прискорити виконання міжнародних зобов'язань України в рамках вимог Оттавської Конвенції, зазначають в держконцерні.

"Партнерство заради миру" - створена в 1994 році програма військового співробітництва НАТО з європейськими державами та колишніми радянськими республіками Закавказзя і Центральної Азії, які не є членами Альянсу.

Нині в програмі беруть участь 22 держави.

Держконцерн "Укроборонпром" створюється у відповідності до указів президента від 9 і 28 грудня 2010 року і постановою уряду N1221 від 29 грудня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна утилізує боєприпасів і озброєнь на 30 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути