вівторок, 14 серпня 2012 13:44

Україна розпочала посівну кампанію під урожай 2013 року

Україна розпочала посівну кампанію під урожай 2013 року
На сьогодні вже посіяно 75,4 тис. га озимого ріпаку. Фото: hvilya.com

В Україні розпочалася посівна кампанія під урожай 2013 року. На сьогодні вже посіяно 75,4 тис. га озимого ріпаку.

Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.

"На сьогодні сільгосппідприємства сіють ріпак, загальна площа посіву становить 75,4 тисячі гектарів, або 6% від прогнозованих площ", - цитує його слова прес-служба Мінагрополітики.

За його словами, сівба озимого ріпаку розпочата в оптимальні агротехнологічні строки та буде завершена до початку вересня, чому наразі сприяють погодні умови останніх днів.

"Ті дощі, які зараз проходять по Україні, після тривалої засухи сприяють відновленню запасів вологи, яка необхідна для забезпечення отримання сходів озимих культур", - додав Сень.

Він також поінформував, що наразі йде активна підготовка до сівби інших озимих культур, яких у цілому планується отримати 9,1 млн га, у тому числі озимих зернових культур - 8,2 млн га. Ці показники прогнозуються практично на рівні посівів під урожай 2012 року. Ґрунт під посів озимих культур підготовлено на 73% від запланованих площ (6,6 млн га).

Крім того, заступник міністра підкреслив, що особлива увага приділяється забезпеченню технологічності сівби, у зв'язку з чим проводиться контроль якості посівного матеріалу.

"На сьогодні насінням озимих культур аграрії забезпечені на 101% від потреби, 48% з них доведено по посівних кондицій. Ця робота зараз активно проводиться", - додав Сень.

Як додали у міністерстві, на сьогодні у сільгосппідприємствах вже накопичено 220 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, що становить 35% до потреби.

Нагадаємо, Україна за станом на 6 серпня намолотила 24,66 млн тонн зерна, що на 20,6% менше, ніж на аналогічну дату 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна розпочала посівну кампанію під урожай 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути