вівторок, 08 жовтня 2013 22:00

Україна може протягнути і без грошей МВФ - економіст

Україна може протягнути і без грошей МВФ - економіст
Ярослав Жаліло вважає, що брати кредит МВФ не дуже і потрібно. Фото: job-sbu.org

Україна здатна обійтися без кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу.

"За останні 1,5 року, коли ми не отримували кредитів, але забезпечили виплати по зовнішнім боргам, Україна продемонструвала, що не потребує конче кредитування від Міжнародного валютного фонду. В України є можливість залучення коштів з інших джерел", - сказав Жаліло.

За його словами, аргумент, що кошти МВФ є дешевими, нівелюється тим, що їх надання супроводжується значними політичними умовами.

"Думаю, дотримання цих умов наразі навряд чи можливе, принаймні до завершення президентських виборів. Тому мій прогноз щодо продовження кредитування достатньо скептичний. Не переконаний, що це те, заради чого нам треба переорієнтовувати політику та кидати всі інші цілі", - зазначив Жаліло.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович з оптимізмом дивиться на можливість українського уряду досягти в 2013 році угоди з МВФ про надання Україні кредиту в розмірі $14,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна може протягнути і без грошей МВФ - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути