вівторок, 28 червня 2011 11:47

Україна має право на знижки на газ - Азаров

Україна має право на знижки на газ - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі одного з українських телеканалів розповів про ті аргументи, які має Україна для Росії у питанні ціни на газ,  повідомляє УНН.

"Аргументи у нас дуже прості. Ціна на газ для України не повинна бути вищою, ніж ціна на газ, наприклад, для Польщі, Словаччини, Німеччини, тобто країн, які знаходяться далі від Росії. От і все. Ціна повинна бути ринковою", - сказав він.

Він також зауважив, що Україна дуже крупний покупець газу, тому має право на певні знижки. За словами Азарова, кожного разу під час переговорів з РФ, українська сторона говорить про те, що не може довго працювати контракт, який категорично не влаштовує одну зі сторін.

Він також зауважив, що ні на які поступки РФ не просить Україну йти. На запитання ведучого щодо Митного союзу, Прем'єр відповів:

"А до чого тут поступка? Якщо для нас це буде вигідно, нам потрібно підрахувати, добре зважити, подумати, плюс чи мінус це для нашої країни. Коли ми прийдемо до консенсусу всередині країни, тоді ми будемо розмірковувати. А зараз поки що ніхто такого рішення не приймає".

Раніше повідомлялося, Путін вважає, що Україна має сама визначитися з Митним союзом.

Зараз ви читаєте новину «Україна має право на знижки на газ - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути