вівторок, 22 листопада 2011 14:47

Україна допоможе казахам ремонтувати важку бронетехніку

Україна допоможе казахам ремонтувати важку бронетехніку

Україна та Казахстан будуть проводити спільний капітальний ремонт важкої бронетехніки на потужностях казахського бронетанкового ремонтного заводу АТ "Сімей Інжиніринг".

Як повідомили в держкомпанії "Укрспецекспорт", у вівторок на казахському підприємстві пройшла церемонія введення в дію спільного виробництва з капремонту важкої бронетехніки.

Проект реалізується в рамках домовленостей між держконцерном "Укроборонпром" і держкомпанією "Укрспецекспорт" з АТ "Національна компанія" Казахстан Інжиніринг ".

Виконавцем проекту з української сторони є держпідприємство "Львівський бронетанковий ремонтний завод", що забезпечило поставку технологічного обладнання на казахське підприємство. В рамках програми співпраці українська сторона також забезпечить постачання запчастин і навчання казахських фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна продає Іраку бронетехніку на $ 550 мільйонів

Перший етап співпраці в рамках спільної програми передбачає забезпечення капремонту важкої бронетехніки в інтересах казахської сторони. У перспективі можливе проведення модернізації бронетехніки в інтересах замовників з третіх країн.

До кінця 2011 року на потужностях АТ "Сімей Інжиніринг" планується провести капремонт 10 танків Т-72 для армії Казахстану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна продає Таїланду танки "Оплот" за $ 240 мільйонів

"Роботу над цим проектом почали президенти України і Казахстану, підписавши домовленості про військово-технічне співробітництво. Сьогодні ми реалізували частину з них", - прокоментував старт спільного проекту глава держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін.

Зараз ви читаєте новину «Україна допоможе казахам ремонтувати важку бронетехніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути