Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2012 09:48

Україна домовилась купувати газ у Німеччини

Україна домовилась купувати газ у Німеччини
"Нафтогаз України" і RWE підписали контракт. Фото: energia.gr

НАК "Нафтогаз України" і RWE (Німеччина) підписали контракт на постачання близько 1 млн куб. м природного газу на добу протягом листопада-грудня 2012 року.

Про це повідомив директор департаменту балансів газу, метрології та обліку газу і нафти Павло Афанасьєв міжнародному агентству Argus Medi.

За його словами, газ буде поставлятися в Україну з Польщі через ГТС "Дроздовичі", по одній з ліній газопроводу, що з'єднує системи передачі двох країн.

Афанасьєв також уточнив Argus Media, що ціна імпортованого RWE газу буде незначно нижче ціни російського газу, який закуповується "Нафтогазом" у "Газпрому" на основі довгострокової угоди.

За підсумками двомісячного контракту сторони зможуть обговорити і довгострокові домовленості про постачання в Україну природного газу шляхом реверсного потоку.

Як повідомлялося, на початку травня 2012 року "Нафтогаз України" і RWE Supply&Trading GmbH RWEST (Німеччина) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу.

Угода створює юридичні основи для можливих поставок природного газу з боку RWEST.

Ціни, обсяги поставок, а також зобов'язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх узгодження та підписання обома компаніями.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилась купувати газ у Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути