пʼятниця, 02 серпня 2013 18:05

Україна до кінця року торгуватиме собі у "мінус" - прогноз

Україна до кінця року торгуватиме собі у "мінус" - прогноз
Україна до кінця року не вийде на позитивне торговельне сальдо. Фото: liga.net

Сальдо торговельного балансу України в 2013 році залишиться негативним, проте поступово скорочуватиметься.

Такий прогноз озвучив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"Нам би дуже хотілося, щоби вже цього року цей розрив ліквідувати, отримати позитивне сальдо. Але, на жаль, мабуть, так добре не буде, все одно розрив збережеться. Але ми розраховуємо на його поступове скорочення", - сказав Олейніков.

За його словами, нині в Україні помітні перші наслідки реалізації програми імпортозаміщення, а також нарощування експорту.

"У харчовій промисловості все більше українських товарів ... Де є хороша база виробництва, треба нарощувати додану вартість. Тобто нарощувати і поглиблювати перероблення і не віддавати сировину, потім імпортуючи готовий продукт, а створювати цей продукт на території України", - зазначив Олейніков.

Нагадаємо, від'ємне сальдо торговельного балансу України у січні-травні 2013 року становило $2 млрд 432,8 млн, зменшившись на $3 млрд 299,6 млн у порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року (-$5 млрд 732,4 млн).

Зараз ви читаєте новину «Україна до кінця року торгуватиме собі у "мінус" - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути