четвер, 22 серпня 2013 12:40

Угорщина хоче викупити в Тарути великий меткомбінат

Угорщина хоче викупити в Тарути великий меткомбінат
Угорщина хоче повернути в держвласність метзавод ІСД. Фото: sdelanounas.in.ua

Уряд Угорщини має намір викупити металургійний комбінат ISD Dunaferr Zrt. у корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД).

Як пише угорська газета "Nepszabadsag", про це стало відомо після повідомлень про заплановані масові скорочення на підприємстві, яке є найбільшим в Угорщині меткомбінатом.

"Уряд Угорщини доручив мені від імені уряду невідкладно розпочати переговори із керівництвом компанії щодо купівлі ЗАТ "Дунайський меткомбінат ІСД-Дунаферр", - йдеться у листі міністра національної економіки Угорщини Міхая Варги до генерального директора комбінату Євгена Танхилевича.

Відповідно до рішення уряду, міністр національної економіки може ініціювати переговорний процес, вносити пропозицію щодо купівлі, результатом якої має стати повернення комбінату "ІСД-Дунаферр" у державну власність.

У своєму листі Варга просить керівника підприємства проінформувати власників холдингу про намір угорського уряду викупити металургійний комбінат.

Міністр наголосив, що вважає приватизацію державного металургійного комбінату "Дунаферр" у 2004 році помилкою. За його словами, питання ціни та визначення умов майбутньої угоди є вкрай важливими для уряду. На думку Варги, вже наприкінці вересня - на початку жовтня цього року із власниками підприємства може бути досягнуто домовленості з найважливіших питань.

Керівництво "ІСД-Дунаферр" 12 серпня заявило, що відповідно до затвердженого плану, розпочинає скорочення персоналу металургійного комбінату та звільняє 1,5 тис. працівників. Основною причиною такого рішення називають зростання збитків підприємства, які за останні два роки сягнули близько 167 млн євро.

"ІСД-Дунаферр" є найбільшою групою металургійних підприємств Угорщини. У 2004 році підприємство було приватизоване та увійшло до складу української холдингової компанії ІСД. На підприємстві зайняті понад 7 тис. працівників.

Головою ради директорів ІСД є український підприємець Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина хоче викупити в Тарути великий меткомбінат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути