вівторок, 25 червня 2013 00:04

"У Відні маю інше авто" - австрієць катається по світу на "мерсі" 1958 року для забави
21

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Учасник міжнародного автопробігу ретро-автомобілів "Пекін –Париж 2013" 56-річний Крістофер Лей поїхав у світове турне заради забави.

Про це він розповів Gazeta.ua, проїжджаючи Україною (на Житомирській трасі).

"Ми вирушили у цей тур, бо це весело, це пригода, - говорить Крістофер, сидячи у салоні свого Mersedes 220S. – Я сам із Відня. Маю власну компанію, яка ніяк не пов'язана з машинами. Тут, на дверцятах є назва моєї фірми і мого товариша, з яким ми разом їдемо".

Австрієць розповів, що його машина була зроблена у 1958 році, а в 1959 році – виставлена на продаж.

"Ми на цьому авто їздимо і не плануємо продавати. В Австрії у нас є інші машини, цю ми  використовуємо не щодня. На ній лише катаємось для забави", - каже Крістофер.

Автопробіг "Пекін-Париж 2013" йде за маршрутом: Китай - Монголія - Росія - Україна - Словаччина - Австрія - Швейцарія - Франція.

"Ми їдемо з Пекіна до Парижу через Монголію, Росію, Україну, Словаччину. Всього 95 машин виїхало з Китаю. Найстаріше авто 1914 року Ford Model T. А найбільша машина – 1970 року American La France 2, яка має 14,5-літровий двигун", - розповів учасник ралі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увечері в Київ прибуває з ралі "Пекін-Париж" автомобіль на дерев'яних колесах

Він також додав, що у Відні має сім'ю, проте рідні не сварять через його пригоду: "Вони мене люблять і розуміють".

Нагадаємо, міжнародне ралі "Пекін-Париж" вперше проходить територією України. Екіпажі з 21 країни світу на автомобілях 1913-1982-х років випуску за 33 дні мають проїхати з Пекіну до Парижу. Автопробіг стартував 28 травня. Учасники вже минули Київ і Львів. Фініш очікується 29 червня у Франції. Загальний пробіг складе 12 247 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «"У Відні маю інше авто" - австрієць катається по світу на "мерсі" 1958 року для забави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути