пʼятниця, 23 вересня 2011 10:45

У рейтингу економічної свободи Україна розмістилася між Сенегалом та Ефіопією

У рейтингу економічної  свободи Україна розмістилася між Сенегалом та Ефіопією

У рейтингу Інституту Фрайзера (Канада) "Економічна свобода в світі-2011", опублікованому минулого тижня, Україна посіла 125-те місце, розташувавшись одразу за Сенегалом і випередивши Ефіопію, Сьєрра-Ліоне та Мозабмік.

Про це повідомили у Мамай-Інституті.

"Індекс економічної свободи в світі" оцінює рівень свободи економічної діяльності в 141 країні у п'ятьох головних сферах: розмір уряду, правова система та захист прав власності, доступ до здорових грошей (тобто грошей, які надійно виконують функцію економічного обміну та не є прихованим механізмом додаткового оподаткування з боку держави шляхом інфляції), свобода міжнародної торгівлі та регулювання кредитного ринку, ринку праці та бізнесу.

Найгірші показники Україна має у сферах "Правова система та захист прав власності", а також "Доступ до здорових грошей".

В останній категорії Україна посідає 138-ме місце з 141-ї країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже наздогнала Ботсвану в рейтингу конкурентоспроможності

В основу рейтингу-2011 покладені дані за 2009 рік, зібрані ще до того, як Національний банк України ухвалив постанову № 278 від 11 серпня 2011 року, згідно з якою при здійсненні валютно-обмінної операції на суму до 50 тис. грн у фінансовому документі зазначатимуть резидентність клієнта, його прізвище, ім'я та по батькові.

У Мамай-Інституті вважають, що ця урядова вимога щодо необхідності посвідчення особи під час купівлі іноземної валюти може ще більше послабити позиції України у рейтингу.

Зазначимо, що "Індекс економічної свободи в світі" – міжнародний дослідницький проект Інституту Фрайзера, одного з найвпливовіших мозкових центрів Канади. Індекс виходить щорічно, починаючи з 1980-го року. Звіт за 2011 рік англійською мовою можна прочитати на офіційному сайті Інституту Фрайзера.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу економічної свободи Україна розмістилася між Сенегалом та Ефіопією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути