четвер, 19 квітня 2012 09:42

Тігіпко може продати акції Крюківського вагонобудівного заводу - ЗМІ

Тігіпко може продати акції Крюківського вагонобудівного заводу - ЗМІ
Група ТАС, яку пов'язують з Сергієм Тігіпком, виступила проти здійснення підприємством великих угод. Фото: tigipko.com

Група ТАС, що керуює активами, які пов'язують з віце-прем'єр-міністром - міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком, може продати акції Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ).

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Сергій Тігіпко виходить з вагона".

Це стало можливим після проведення зборів акціонерів підприємства 12 квітня. На ньому власники 27% акцій заводу проголосували проти здійснення підприємством великих угод (закупівля великої партії лиття у Кременчуцького сталеливарного заводу; КСЗ), розповів генеральний директор КУА "ОТП Капітал" (володіє акціями заводу) Григорій Овчаренко.

Відповідно до закону "Про акціонерні товариства", акціонери, які проголосували проти здійснення істотних угод (на суму понад 10% вартості активів), отримують право протягом місяця пред'явити підприємству свої акції до викупу.

Директор з інвестицій ТАС Антон Кернасовський, відмовившись обговорювати подробиці угоди, підтвердив, що група голосувала проти укладення істотного угоди. За словами галузевих аналітиків, з 2006 року Тігіпко шукав покупця на частку в активі. Інформацію про те, що в групі планують скористатися правом продажу акцій, Антон Кернасовський не підтвердив, але і не спростував. Голова правління КВБЗ Євген Хворост зазначив лише, що поки акції до викупу пред'явлені не були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗВТ з Євросоюзом український машбуд може піти на брухт - експерт

Згідно зі звітом ІК Altana Capital, 69,30% акцій КВБЗ належить структурам групи "Приват", ТАС володіє 24,94%, ще 4,71% - у вільному обігу. Водночас, за даними декількох опитаних інвесткомпаній, мажоритарними акціонерами заводу є його менеджмент на чолі з головою наглядової ради Володимиром Приходьком. Джерела в групі "Приват" спростовали причетність групи до підприємства. На самому КВБЗ не коментують структуру власності.

У законі зазначено, що вартість акцій підприємства при його викупі визначається виходячи з ціни паперів в ході торгів у день, що передує публікації порядку денного зборів акціонерів. Виходячи з цього, одна акція КВБЗ оцінена в 21,3 грн. Таким чином, ринкова вартість 25% акцій КВБЗ становить понад 609 млн грн ($76 млн). Овчаренко повідомив, що його компанія також голосувала проти укладання угоди і в разі зниження вартості акцій підприємства на біржі нижче 21,3 грн готова також пред'явити акції до викупу. Вчора папери КВБЗ торгувалися по 21,57 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко може продати акції Крюківського вагонобудівного заводу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути