вівторок, 19 лютого 2013 16:29

Раді запропонували заборонити секонд-хенди

Раді запропонували заборонити секонд-хенди
Фото: lookatme.ru

Суб'єктам господарювання можуть заборонити здійснювати торгівлю секонд-хендом.

Відповідний законопроект № 2320 народного депутата від фракції "Батьківщина" Віталія Немілостівого 18 лютого зареєстровано у Верховній Раді.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що він спрямований на "зменшення обсягів імпорту уживаних товарів - одягу, взуття та інших виробів, які на сьогоднішній день масово ввозяться на територію України без належного санітарно-епідеміологічного контролю, що несе загрозу для здоров'я та життя людей, створює екологічну проблему та негативний імідж країни", а також, передбачає заборону оптової та роздрібної торгівлі, крім комісійної, уживаним одягом і взуттям з лотків, на ринках та в магазинах.

Необхідність прийняття законопроекту його автор обґрунтував тим, що щорічно збільшується насичення внутрішнього ринку одягом та взуттям, які були у використанні ("second hand").

"У 2012 році обсяг товарів, які було ввезено на територію України, складає 98,6 тис тонн, а за останні 5 років він склав 447,843 тис кг (це становить по 10 кг на кожного українця). Ці показники щорічно збільшуються, що негативно впливає на розвиток, як вітчизняної легкої промисловості, так і економіки нашої країни в цілому", - зазначено у пояснювальній записці.

На думку Немілостівого, ці статистичні дані свідчать про наявність корупційної складової у зазначеній економічній сфері, що призводить до багатомільярдних втрат держбюджету, Пенсійного та інших соціальних фондів.

"Також, ввезення на територію України товарів, що були у використанні ("second hand"), без належного проведення державної санітарно - епідеміологічної експертизи і подальшої реалізації цих товарів на ринках оптової та роздрібної торгівлі України, несе загрозу життю людей та довкіллю, а також створює негативний імідж нашої країни у світі", - зазначив Немілостівий у пояснювальній записці.

Зараз ви читаєте новину «Раді запропонували заборонити секонд-хенди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути